Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Många härliga drycker på Stockholmsmässan

Vintunnel - Ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om olika druvor

Idag öppnade dryckesmässan Vinordic på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det är först två dagar bara för branschfolk och sedan två dagar även för konsumenter. Det är ett stort utbud av både öl och vin, och även en champagne-bar. Sedan kan man också prova på whisky i whiskyloungen. Det är ett rum med sköna läderfåtöljer innanför raden med whiskymontrar där man kan sitta och avnjuta sin whisky. Men de flesta stod vid montrarna och drack whiskyn.

Perelada - Ett gott mousserande

Själv vågade jag mig på en grappa-provning. Jag tänkte jag skulle lägga undan fördomarna och ge drycken en chans. Men, tyvärr, så smakade den precis så illa som jag väntat mig. Provningen hölls av Ove Boudin, en svensk grappa-entusiast. Han tillbringade två månader i Italien och besökte i stort sett varenda grappa-producent. När han kom hem så skrev han boken ”Grappa Italien på flaska”.

Jag återkommer senare med de drycker som jag tyckte om, som Red Baron för 105kr. Sista dagen är på lördag. Gå dit och gör era egna upptäckter. Vare sig ni föredrar vin eller öl kommer ni säkert att hitta en favorit.

Snittar av hasselnötsbröd med Brie-ost och tomatmarmelad

Foto: Arnold Lundin