Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Obscur årets Rookies – Stockholm Fashion week

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Det blev det ganska annorlunda herrmodemärket Obscur som fick utmärkelsen Rookies 2011. Deras kollektion visades upp på ett välfyllt Café Opera tillsammans med de övriga Rookies finalisternas alster på modeveckans invigningsfest.

Läder och åter läder. Det är ett återkommande material hos Obscur som fick utmärkelsen Årets Rookies 2011. Det är framför allt fem stycken svarta skinnjackor med en del annorlunda och lite udda design som visades upp av Obscur på Stockholm fashion week party. De har lite olika detaljer och några är helt uppdragen i halsen, nån oknäppt eller nåt mitt i mellan. Tillsammans med de övriga finalisterna hade de en liten modevisning på Café Opera på måndagskvällen. Det var fem stycken designermärken nominerade till denna eftertraktade utmärkelse. De nominerade var Obscur (Richard Söderberg), Josefin Strid, Karin Malm, Erik Bjerkesjö och Granfors (Tommy Granfors).

Det var ganska olika design kan man säga om de olika bidragen. Erik Bjerkesjö har till exempel använt olika typer av metall och andra udda detaljer i sin kollektion.Ser lite obehagligt ut i några fall. Tänker på tandläkare och vissa skräckfilmer eller kanske BDSM.

Även Obscur har lite uddare vibbar kanske eller mer gotisk stil. Han vill vara mer annorlunda än det typiskt svenska. Hans jackor har lite olika öppningar och armarna är ibland jättelånga, med öppning för tummen till exempel på en. En annan har kort midja med knäppning eller dragkedja som detalj.

De övriga är det lite mer normala olikheter mellan dem som valet av tygmaterial , färger och designdetaljer i kläderna som hamnar mer i focus.
Karin Malm har en ganska skön enkel design, känns bärbart.Gillar lite draperat och tunna fina material som kan bäras lager på lager.
Granfors är ganska färgstark med en del guldfärgade plagg och lite olika mönster.
Josefin Strid har sina häftiga genomskurna skinnkläder och slicade toppar med fransar.

Det var många fina gäster på denna visning här föjer ett axplock av några intressanta . Vi såg både artister, politiker,modemänniskor och en del kändisar. Tove Styrkke, Eric Grönwall, Beatrice Ask, Emma Wiklund och Morgan Alling…

Alla bilder Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.