Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att fördubbla sin omsättning är ganska enkelt

Under det senaste året har drygt 100 000 svenskar startat ett företag. Många har varit igång länge men står och stampar på samma fläck resultatmässigt. Nu lanserar Liber Fördubbla din omsättning – en bok för egenföretagare eller småföretagare som vill hoppa över de tuffa hundåren.

– Det är min fasta övertygelse att alla människor kan bygga upp framgångsrika företag – om de är villiga att använda sin kunskap i vardaglig handling, vill säga. Därför är det här en praktisk bok. Den handlar mer om att hjälpa företagare att komma igång i sin vardag än om att presentera forskning om entreprenörskap, säger författaren Åsa Plesner.

Första delen av boken Fördubbla din omsättning handlar om att det är en myt att alla småföretag måste ha ett antal hundår innan de blir lönsamma. Andra delen visar på sju områden där många företagare skapar sina egna hinder för lönsamhet. Den tredje delen handlar om hur man skapar nya vanor för att utveckla företaget på lång sikt.

– Jag kommer att guida dig igenom en ”storstädning” av ditt företag, där du röjer undan det som hindrar din lönsamhet. Sedan kommer du att få förslag på olika sätt att hålla dig fokuserad och effektiv på lång sikt. Efter varje nytt steg du tar, kommer du att få frågor att reflektera över. Och jag kommer att uppmana dig att ta beslut efter varje reflektion. Syftet är att du ska upptäcka vilka resultat dina handlingar ger, så att du undan för undan får lättare att välja de handlingar som fungerar bäst för dig, säger Åsa Plesner.

Om författaren:
Åsa Plesner är strukturkonsult och har bl.a. varit kvalitetschef i en av Sveriges största friskolekoncerner. Idag hjälper hon frilansare och småföretagare att fördubbla sina intäkter, minska sin arbetstid och att fånga upp det som fallit mellan stolarna.

Källa:Liber.