Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Medeltidshotellet – Nytt hotell med urgammal image

Foto: Arnold Lundin

Medeltidshotellet är ett udda hotell innanför Visbys ringmur som är för dig som är ute efter en annorlunda hotellupplevelse och vill kunna ta en drink i en bar som påminner om en herrklubb.

Medeltidshotellet är ett spännande hotell som ligger lite i utkanten av Visby centrum, nära Domkyrkan. Det är lätt att nå med bil från Norrport och de har, till skillnad från de flesta hotell inne i Visby, bra med parkering. Hotellet har samma ägare och samma chef som Donners hotell. Donners hotell går under benämningen designhotell. Det kan man säga om Medeltidshotellet också på ett sätt. Det är designat på temat medeltid, och de har lyckats riktigt bra med det. Man kan lätt tro att interiören är från medeltiden, men allting är nytillverkat på ett sätt så att det ska se gammalt ut. Det är verkligen genomtänkt i detalj, till och med muggarna i frukostmatsalen är av medeltidsmodell. Dessutom har de placerat ut tygråttor här och där som ser lagom naturliga ut. Tillräckligt naturliga för att man ska se att det är råttor men inte så naturliga att de skrämmer någon. Tygråttorna tillför lite spänning till interiören.

Hotellfasaden på natten. Foto: Arnold Lundin

Baren däremot går inte i medeltida stil. Den lilla baren som är hopsatt med receptionen är inredd med några sköna läderfåtöljer och ett par små bokhyllor. Det påminner om en mondän herrklubb. Baren håller öppet hela dagen fram till halv åtta på kvällen tillsammans med receptionen, sedan stänger både baren och receptionen. Baren är liten men har ett bra sortiment.

Badrummet däremot var i toppmodernt skick, inrett i minimalistisk stil. Handfatet var kanske lite väl minimalistiskt och utan hylla eller badrumsskåp. Spegeln däremot var rejält tilltagen.

TV-skåpet på rummet, det nya i det gamla Foto: Arnold Lundin

Hotellet är endast fem år gammalt trots sin rejält gamla framtoning. Men byggnaden har en lång historia. Husets källare är från 1200-talet och de ursprungliga ytterväggarna från 1300-talet. Huset är byggnadsminnesmärkt och listat av Riksantikvarieämbetet som en av Sveriges tio mest intressanta profana byggnader från medeltiden. Här kan man konferera i rum med gamla kryssvalv och sedan koppla av i ett badhus med varm källa. Alla rummen är olika, så om man är ett stort sällskap så kan det vara kul att gå husesyn hos varandra. Hotellet har endast 17 rum, så om man är ett stort sällskap är det nog bäst att boka i förväg.

Sju-åringen i Aftonkurirens testpatrull tyckte att rummet och hela hotellet kändes mörkt och trångt. Hon förstod inte att uppskatta det häftiga med hotellets udda interiör. Hotellets främsta målgrupp är konferensgäster och barnlösa par som är ute efter en annorlunda hotell-upplevelse.

Rumsinteriör Foto: Arnold Lundin