Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fishin 4 Fashion modemässa i Uppsala

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

När vi besökte Fishin 4 Fashion modemässa i Uppsala i Fyrishov var det ganska lugnt. Många företag hade utställningar där det mesta handlade om kroppsvård eller skönhetsvård och  kläder. De två hallarna var lagom stora så man kunde gå runt hela mässan på nån timme om man inte fastnade nån stans . I den andra hallen hade de bland annat en catwalk scen där de senaste kreationerna kunde visas upp för besökarna.

Bland annat en av visningarna såg vi en lite annorlunda design av Iman Aldebe som blandade svensk design med muslimska inslag som verkar uppskattas av publiken. Det var mycket långa tunna tyger som svepte ganska tätt men ändå ledigt. Det var här ganska täckta ljusbruna långärmade modeller även om det fanns västar i päls eller en och annan gyllene färg. Även en del viltmönstrade tyger förekom som en klar trend även här.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

En herrkollektion från Rolans herrmode visades med efterföljande accesoarer Proper Gadget. Det var vardagsplagg och kavajer i olika färger som brunt,marinblått,svart med markerade grå ”armbågsskydd” som ser ut att att vara en populär återkommande design. Även rutigt var en klar trend  denna visning. Alla modellerna hade typ rutig skjorta eller tröja och oftast rutmönstrad insida på jackorna. Byxorna var ofta olika färjade jeans, men en kostym dök upp under en vinterkappa.

Accessoarer var mest herrväskor  i olika design och färger, men det var ibland svårt se vilken produkt först som presenterades som när en välbyggd manlig modell med bar överkropp klev in och visade upp sig. Vi får tanken att det var hängslena som de ville demonstrera på ett lite udda sätt.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Bland butiker och utställare som var från alla möjliga delar av branchen hittade vi bland annat kläder,smink ,olika skönhetsbehandlingar eller ren kroppsvård . En rolig sak var en ihopfällbar ballerinasko  som man får i en liten smart förpackning som kan förvandlas till en liten väska att lägga de fina högklackade skorna i när ömmande behov finns. Även underkläder finns såklart också.  Det fanns även en del barnkläder att beskåda.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

För mode och skönhetsintresserade fanns även chans att vinna små vinster om man var med på visningarna.Tre tjejer lottades fram till en liten frågetävling om mode såklart. Vinnaren fick en fin locktång och några presentkort och lite annat smått och gott som läppstift och modetidningar. De andra fick faktiskt också lite tidningar och nåt läppstift som tröstpriser i en fin väska såklart.