Livet börjar vid befruktningen

Den nya människan har exakt samma människovärde som du och jag, vi har bara olika åldrar. Det enda som krävs för den nya människan i livmodern är näring, värme och skydd för att växa till.

Jag frågar såhär: Tycker Du att en nyfödd/ofödd människa är mer eller mindre värd än sina föräldrar?

Jag har försökt debattera ämnet abort med lite olika resultat. Jag drog upp debatten på min facebook-profil och där låg den uppe knappt 3 timmar innan jag blev ombedd att plocka ner den med motiveringen: ”Du kan ju inte kalla folk för mördare”. Jag fick en hel del positiv respons också måste jag säga, av människor som tycker det var bra att jag drog upp ämnet.

Visst finns det tillfällen när en kvinna kanske skulle tycka att en abort är enda utvägen men det finns hjälp att få. Man kan börja med att ringa till Livlinan (anonymt). Känner man efter det att man inte kan behålla barnet i alla fall så kan man ringa till sin kommun och sätta upp barnet för adoption, det finns SÅÅ många par i detta land som inget hellre vill än att bli föräldrar men som inte kan av olika anledningar.

Om barnet blir till genom en våldtäkt eller incest?
I Mellanöstern dödas den oskyldiga kvinnan om hon blir våldtagen för att hon har dragit skam över familjen, här i Sverige dödas det oskyldiga barnet istället. Båda sätten är lika fel! Incesten/våldtäkten blir inte ogjord bara för att man dödar kvinnan/barnet, kvinnan kommer vara lika våldtagen i alla fall och i och med en abort så har hon helt plötsligt två traumatiska händelser att bearbeta.

Man har rätt till sin egen kropp!
Ja, jo det är sant att man har rätt till sin egen kropp, så länge det inte går ut över någon annans kropp. När man gör en abort så går det ut över en annans kropp för man bär ju på en unik människa i livmodern.

Men, det är ju ingen människa ännu.
Jodå, rent biologiskt och vetenskapligt så är det en människa. Barnet har hela den DNA uppsättning som den kommer ha för resten av livet och barnet har två mänskliga föräldrar. Det enda som behövs nu är näring, värme och skydd för att den ska växa till. Vi har alla varit det lilla ägget en gång. Vi kommer inte från ägget, vi har varit ägget.

Under dom 40 år som Sverige har haft fri abort så har över 1 miljon människor förintats. Livmodern som borde vara den säkraste platsen på jorden för ett barn har förvandlats till en dödskammare, utan nödutgång.

Dessutom! 
I en abort så är det Alltid En människa som dör, i värsta fall så dör även mamman till barnet. 

 

Melanie Mattsson 
melanie.mattsson@aftonkuriren.se 

Leave a Reply

Your email address will not be published.