Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Landskrona stad vill delta i Polisens pilotprojekt om volontärverksamhet

Foto: Wikimedia

Vi vill ta tillvara på det stora intresse som finns från medborgarna att göra Landskrona till en tryggare stad. Det säger Torkild Strandberg, med anledning av att Landskrona idag anmäler intresse av att vara pilotkommun i projektet Polisens Volontärer.

På initiativ av Länspolismästare Carin Götblad startades projektet ”polisens volontärer” inom Stockholmspolisen år 2003.

– Vi vill ta tillvara på det stora intresse som finns från medborgarna att göra Landskrona till en tryggare stad. Det säger Torkild Strandberg, med anledning av att Landskrona idag anmäler intresse av att vara pilotkommun i projektet Polisens Volontärer.

Polisens volontärer bygger på ideellt arbete bland medborgare, som vill göra en insats för sitt samhälle. Det kan vara pensionärer, arbetssökande, ungdomar som vill bli poliser och andra som ställer upp på sin fritid. Uppdraget innebär att hjälpa polisen att minska brottsligheten och öka tryggheten genom att sprida information och vara extra ögon och öron på stan.

– Landskrona stad och närpolisen i Landskrona har ett väl utvecklat samarbete sedan flera år tillbaka, vilket skulle underlätta verksamheten och vara ett sätt att vidareutveckla vårt goda samarbete och bidra till ett tryggare Landskrona, fortsätter Strandberg.

Torkild Strandberg
Kommunstyrelsens ordförande (FP)
0733 – 47 31 60

Bakgrund
Polismyndigheten i Skåne har beslutat att undersöka möjligheterna att införa ”volontärer inom Polisen” även i Skåne. Vid ett möte i Landskrona den 20 april informerade Stina Karlgrund från Polismyndigheten om hur tankarna kring ett införande av volontärer inom Polisen i Skåne går. Hon informerade bland annat om att tre pilotområden hittills tagits ut, samtliga i Malmö.

Volontärverksamheten bygger på engagemang och frivillighet. Visionen är att myndighetens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas för ökad kontakt med allmänheten i ett tryggare samhälle med minskad brottslighet. Polisens Volontärer är ett bra sätt att kanalisera det stora engagemang som finns för en tryggare och säkrare stad.

Källa: Landskrona