Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Semics deckarnovelltävling avgjord

Foto: Semic.

Under 2010 utlyste Bokförlaget Semic en deckarnovelltävling. Bland de över 200 bidrag som skickades in valdes två vinnare: Huset vid skogens slut av journalisten Susanne Jansson från Lerum och Ett alibi åt señor Banegas av miljökonsulten Magnus Montelius från Stockholm. De två vinnarnovellerna finns nu publicerade i antologin Mord på önskelistan, i vilken också Jens Lapidus, Maria Ernestam och Håkan Nessers noveller kan läsas.

Det vimlar av oupptäckta skrivartalanger ute i stugorna. Det bevisades på nytt när Bokförlaget Semic utlyste en deckarnovelltävling under 2010. Över 200 noveller med kluriga deckargåtor, brutala mord och ond, bråd död trillade in på kontoret i Sundbyberg. Juryn, som bestod av förlagschef Måns Gahrton, författarna Inger Frimansson och Åke Edwardson, hade svårt att välja en vinnare. Lösningen blev att låta två skribenter dela på förstapriset: Magnus Montelius och Susanne Jansson blev vinnarna.

Magnus Montelius är bosatt på Södermalm i Stockholm. Han arbetar som miljökonsult och har genomfört många uppdrag på Balkan och i de forna sovjetrepublikerna samt har bott flera år i Afrika och Latinamerika. År 2009 vann han novelltävlingen Gåshud med sin novell Satellittelefon. I november i år debuterar han med den politiska thrillern Mannen från Albanien.

Susanne Jansson är bosatt i Lerum och arbetar som frilansskribent med inriktning mot längre reportage och personporträtt för tidningar och magasin. Den första text hon fick publicerad var även den en novell, i tjejtidningen Starlet.

Titel: Mord på önskelistan
Författare: Jens Lapidus, Håkan Nesser, Åke Edwardson, Jens Lapidus, Katarina Mazetti, Inger Frimansson, Arne Dahl, Maria Ernestam, Karin Alfredsson, Magnus Montelius och Susanne Jansson.

Källa: Bokförlaget Semic.