Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gott Mathantverk på Gotland!

 

Foto: Wikimedia
Foto: Wimimedia

 Alla skriker efter mathantverk – äkta mat utan några konstigheter. Intresset ökar även för själva yrket i sig – mathantverkare. Kan man bli mejerist? eller charkuterist? Hur gör man då? Eldrimner – Nationellt resurscentrum för mathantverk, bjuder på en inspirationsdag tillsammans med några av landets skickligaste mathantverkare. Välkommen till en av Gotlands finaste pärlor – Stafva Gårdsmejeri!

Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk kommer till Gotland den 29 april tillsammans med några av Sveriges främsta mathantverkare för att informera och inspirera. Dagen äger rum på Stafva Gårdsmejeri i Barlingbo och är gratis och öppen för alla!

Stafva Gårdsmejeri drivs av Inger och Patrik Von Corswant. Det har ystats länge på gården och i produktsortimentet finner du bland annat den omtalade Stafva Blå! I januari i år invigde Inger och Patric sitt nya mejeri! Det ligger i en helt fantastisk byggnad med butik och restaurang på övervåningen där du även kan titta ner i mejeriet genom golvet! Ett fantastiskt exempel på skickliga yrkesutövare som tar vara på konsumentens och turistens stora intresse för hur produktionen går till!!

Till Stafva Gård kommer Eldrimner tillsammans med några av Sveriges mest framstående mathantverkare som denna dag bjuder på sina kunskaper. Bland annat kommer Jan -Anders Jarebrand från Örta Gård Öst i Jämtland -specialist på förädling av bär och skogens örter. Mycket uppmärksammad för sin Ostkonfektyr, sina Jämtländska russin och för sin Rönnbris – Sveriges svar på Kapris!

Eldrimner-nationellt resurscentrum för mathantverk fortsätter sin sucéeturné!  De besöker län efter län för att inspirera och ge gratis rådgivning till alla intresserade. Efterfrågan på mathantverk bara ökar. Hantverksmässigt tillverkade livsmedel, unika produkter med en smak och identitet som inte industrin kan ta fram. Behovet av att öka antalet företagare och utbudet produkter inom branschen är stort. Säkert är att det råder en surdegsboom vilket vi gläds stort åt! Nu ser vi fram emot gårdsmejeriboomen och gårdscharkuteriboomen också!    

En sak är säker, ju fler mathantverkare desto större efterfrågan på mathantverk!

Välkommen till Stafva Gårdsmejeri i Barlingbo den 29 april kl 10-16.  Dagen inleds med en härlig mathantverksfika kl 10:00!

Källa:  Eldrimner