Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad har hänt i Malmö i dag?

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

En kvinna blir frånryckt sin väska av en ensam, mörkklädd gärningsman som cyklade från platsen. Kvinnan uppges inte initalt ha skadats i samband med väskryckningen.

En kvinna blir frånryckt sin väska då hon befinner sig på Östra Promenaden/Lilla Kvarngatan. Gärningsmannen beskrivs bära en svart huvjacka och cyklade från platsen i riktning mot k

En kvinna blir frånryckt sin väska då hon befinner sig på Ystadsvägen. Gärningsmannen beskrivs vara en ung man med blå luvtröja. Kvinnan uppges inte ha skadats i samband med händelsen.

En kvinna blir rånad av ensam gärningsman på Hallingsgatan. I samband med rånet skadas kvinnan och ambulans tillkallas. Enligt uppgift har kvinnan en fraktur på armen.

Gärningsmannen beskrivs bära en blå fleecejacka med huva och mörka byxor

En kvinna som promenerar på per Albin Hanssons väg blir bestulen på sin shoppingväska av en ensam gärningsman som cyklar förbi henne. Kvinnan uppges inte bli fysiskt skadad i samband med händelsen. Ärendet rubriceras som ett åldringsbrott.

Larm inkommer om bilbränder och folksamlingar på Ramels väg på Rosengård. Diverse uppgifter om stenkastning, nya bränder och stökigt på platsen inkommer. Omkring 20 patruller arbetar under kvällen med att lugna stämningen och undanröja fara.

Summering

Omkring fem bränder; en personbil, ett släp, en miljöstation i närheten av livsmedelsbutik, ett cykelskjul och ett omklädningsrum bakom Rosengårdsskolan är rapporterade vid 01-tiden. Övrig skadegörelse har ännu inte fastställts. Läget bedöms som under kontroll och lugnare. Den stora polisinsatsen kan dras tillbaka men personal finns kvar under natten.

Anmälan om våldsamt upplopp upprättas.

Uppdatering: Anmälningar upprättas gällande bland annat mordbrand, skadegörelse och våldsamt upplopp. Ingen person gripen eller omhändertagen i ärendet.

Rättelse: Två personer, födda -93 och -94 frihetsberövas misstänkta för bland annat narkotikabrott och förolämpning i samband med ingripandet mot dem.

Källa: Polisen