Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Efterfesten i Annexet

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Det var en härlig efterfest efter den stora finalen i Melodifestivalen.  Det serverades god mat och dryck, minglades och dansades. På plats var förutom gäster, press och melodifestivaldeltagare självklart finalisterna med Loreen i spetsen. Allt var  som det ska vara på denna stora fest. Som grädde på moset fick vi även några uppträdanden av bland annat Loreen, David Lindgren, Molly Sandén, Dead by April och Top Cats. Det var en riktigt skön stämning och alla verkade nöjda med kvällen.

I början av finalfesten rullar folk in pö om pö, glas klirrar och fotoblixtrar smattrar vid röda mattan ingången och överallt faktiskt, allt är som de ska med andra ord! Det är ett påkostad fest med mycket fina gäster, dj-dansmusik och god mat och dryck. Alla får en gratis öl/vin – kupong i entren som brukligt är för såna här stora evenemangsfester. Sen bjuds man på en mindre men mycket exklusiv festbuffé. Det finns bland annat  goda versioner av grillad kyckling, rostbiff och lax. För de som föredrog vegetarisk mat fanns det bland annat en vegetarisk risoni som funkar bra även till köttätare. Efterrätter fanns i överflöd som goda ostar, kex och chokladtårta. Det enda problemet var köerna till barerna och toaletterna som var lite väl långa ibland, framförallt damernas.

När Loreen äntrar scenen med vinnarlåten är stämningen på topp! Sen följde ett tacktal från schlagergeneralen Christer Björkman som tackar alla inblandade i melodifestivalproduktionen och turnén som pågått hela 6 veckor.

David Lindgren. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Finalfesten gästas av fler kända ansikten från tävlingen. Här ser vi David Lindgren framföra sitt nummer ”Shout it Out” med bravurl Han har väl haft en av de största framgångarna av alla den här våren. Han startade ju som nästan okänd för den stora massan och har nu blivit en riktigt folkkär popstjärna! Vi kommer nog att få se mycket av David framöver! Vi hoppas han kan klämma in lite mer musikuppträdanden emellan alla musikaler.

Molly Sandén. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Molly Sandén framför sin fantastiska ballad ” Why am I crying” iklädd en glittrig klänning, en klassisk melodifestivalen outfit och ser strålande ut som vanligt! Hon fick en fin mottagning av festpubliken på plats i annexet och sjunger ju så underbart.

Vi mötte en tidigare festivalgoding i en av köerna, sångfågeln Linda Pritchard som kände sig lite inspirerad av det hon upplevde på plats. Vi får se om hon presenterar nån ny powerballad eller nåt annat häftigt inom en snar framtid. Vi hoppas ju att  hon återkommer snart till den här arenan igen.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Flera kända ansikten var självklart på plats. Här ser vi delar av Timotei tillsammans med vår webreporter Jessica (dvs jag). Slagna i andra chansen av Top Cats var dom ändå glada på efterfesten!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Stämningen på topp på Annexet. Många som dansar, bland annat till hyllningar av Michael Jackson och Whitney Houston. Det är också fullspäckat med med härliga schlagerhits! Fullspäckat med tvprofiler och artister blandat med trevligt folk som njuter av finalkvällen!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Dynazty var också på plats, här har vi en av de tuffa grabbarna med Jessica. De gick ju tyvärr inte vidare från andra chansen utan blev utslagna av rockabillybandet Top Cats. Men de verkar må ganska fint ändå och njöt av festligheterna som alla andra.

Foto: Joakim Holmberg.

En gammal kollega tillika så förra årets vinnare av melodifestivalen Eric Saade fanns också att finnas på dansgolvet!Det blev ett ganska häftigt återseende. Vi gjorde ett litet  videojobb för ett år sen som kanske ni har sett .

Text: Jessica Lilleberg