Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Drömstart för AIK – Men det räckte inte till seger

Det var ett kokhett derby på Råsunda Stadion mellan AIK och Djurgården.

Matchen började som vanligt i ett Stockholms-derby med mycket känslor och högt tempo.  Men båda lagen lyckades också våga hålla i bollen och söka efter mer konkreta målchanser.

AIK var det något bättre laget och fick en kanonstart redan i den andra minuten, när Flavio nickar in 1-0.  Djurgården tog sig i kragen i den andra hälften av första halvlek och började vaska fram några heta målchanser innnan andra halvlek.  Kvitteringen kom i slutskedet av den första. Finländaren Joel Perovuo nickade in en hörna från Hrvoje Milic i den 40:e matchminuten.
Den andra halvleken började sämre chansmässigt, men båda lagen visade ändå vilja och var sugna på att vinna. AIK hade de hetaste chanserna och hade bollen mer, ända tills Djurgården kommer till en snabb kontring och Sharbel Touma slår en perfekt passning i djupled till en springande Johan Oremo som tar emot bollen på ett tillslag med en motspelare bredvid sig och lyckas få iväg ett iskallt avslut med vänsterfoten och gav DIF 2-1 på Råsunda.

AIK försökte sätta kvitteringen desperat i slutet men lyckades inte, även om de var nära flera gånger.  Djurgården vann derbyt och AIK ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket efter 10 omgångar och är nu pressat att vinna de återstående matcherna, om man vill bli 2lax10.a

Källa: Victor Andersson / Swednews