Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Fullspäckat med artister på Gröna Lund 2012

Amanda Fondell Foto: Gröna Lund

Den som längtar till musik och fartfyllda åkattraktioner behöver inte vänta länge till. Den 28 april premiäröppnar Gröna Lund sina portar för den 129:e säsongen med bland annat ett välfyllt och brett artistprogram.

Totalt handlar det om över 50 konserter som ska hållas på någon av Gröna Lunds scener under sommaren. På programmet står allt från growl med Dead By april till idolvinnaren Amanda Fondell och nyckelharpa med Kalle Moraeus & Orsa spelmän. Kalle Moraeus kommer dessutom ha gäster med sig. En del utländska artister kommer också besöka parken, såsom den amerikanska duon LMFAO som faktiskt inleder musiksommaren den 4 maj. Därefter följer artister som Sven-Bertil Taube, Magnus Uggla, Jimmy Cliff, Lars Winnerbäck (2 konserter), Thorsten Flinck och Takikda. Avslutar den 21 september gör inga mindre än The Hives. Det finns med andra ord något för både sonen och dottern som föräldrarna och farmor. Skulle nu inte barnens eller föräldrarnas musiksmak passa finns det ju alltid åkattraktioner att åka om och om igen tills man knappt orkar stå längre.

Apropå familjekul så kommer det bli ytterligare en säsong av Sommarkrysset, med premiär lördagen den 30 juni och 10 veckor framåt. Alla artister och programledare dit är dock inte klar än. Troligtvis kommer artisterna dit presenteras vart eftersom.