Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Helsingborg klättrar 15 steg i näringslivsrankningen

 

Länk till Helsingborgs stads pressrum

 

 Helsingborg fortsätter att vara i topp bland större kommuner (över 90 000 invånare) i Svenskt Näringslivs årliga rankning av kommunernas företagsklimat. Sedan förra året har Helsingborg dessutom klättrat 15 placeringar uppåt, från plats 31 till 16.

 

– Det känns fantastiskt bra att vårt arbete ger konkret resultat i rankingen. De gångna åren har vi arbetat målmedvetet med att förbättra företagsklimatet, bland annat genom att entreprenadutsätta fler verksamheter och förbättra dialogen med stadens företag, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg stad.

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning om det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Företagarna får besvara en mängd frågor om hur de upplever situationen för det egna företaget i olika perspektiv. Rankningen baseras främst på enkätsvar från 36 000 företag där företagen bland annat får tycka till om kommunens service och attityd gentemot företagande och företag, men också på statistik från SCB över bland annat kommunernas utbildningsnivå, företagande och marknadsförsörjning. Enkätundersökningen genomförs av Demoskop som på Svenskt Näringslivs uppdrag frågat minst 200 företagare i varje kommun. Undersökningen gjordes under september till december i fjol.

– Naturligtvis är det väldigt roligt att vi klättrar på Svenskt Näringslivs lista och detta är ett av våra uttalade mål, att förbättra Helsingborgs rankning. Men för att fortsätta att utveckla näringslivet i Helsingborg måste vi självklart målmedvetet arbeta vidare för näringslivet i Helsingborg, säger Renée Mohlkert, näringslivsdirektör i Helsingborgs stad som ser Helsingborg stads rankning som ett kvitto på att man är på rätt väg.

Källa: Helsingborg