Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Forskning och hälsa – 20:e maj 2010 i Kungsträdgården, Stockholm

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Den 20 maj 2010 arrangerar Karolinska Trial Alliance, KTA och ECRIN, European Clinical Research Infrastructures Network, en dag för Forskning och hälsa i Kungsträdgården.

Denna dag är den internationella dagen för kliniska prövningar som firas till minnet av James Lind. Han genomförde den första dokumenterade kliniska prövningen 1747. Syftet med arrangemanget är att öka människors kunskap och kännedom om vikten av forskning och hur forskning bidrar till en bättre hälsa.

Förra året deltog 32 utställare – alltifrån sjukhus och intresseorganisationer till forskande bolag och patientföreningar. I Kungsträdgården kunde dessa aktörer möta allmänheten, erbjuda enklare hälsotester och sjukvård. Under dagen föreläste 17 framstående professorer, forskare och sakkunniga. John Crispinsson ledde en politisk hearing med kandiderande EU-parlamentariker, Louise Hoffsten uppträdde och dansare från Let’s Dance avslutade dagen med ett bejublat uppträdande. Enligt Kungsträdgårdens beräkning hade dagen 30 000
besökare och evenemanget fick ett stort medialt genomslag. Nu har ni chansen att vara med under Forskning och hälsa 2010! Välkomna.

Källa:  SwedenBio