Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Germanwings inför generösare bagageregler

Lågprisflygbolaget Germanwings inför generösare bagageregler. Viktgränsen för den första väskan höjs till 23 kg.

Germanwings blir mer generöst med passagerarnas bagagevikt. Lågprisflygbolaget ökar nu viktgränsen för den första väskan från 20 till 23 kg.

I tarifferna ”Best” och ”Flex” checkar man in väskan helt gratis, medan kunden i pristariffen ”Basic” betalar tio euro precis som tidigare för en väska som checkas in via Internet.

Varje ytterligare kolli incheckat bagage upp till 23 kg kommer att kosta 70 €. Det här är en betydande kostnadsförbättring jämfört med nuvarande regler.

Speciellt gynnar det passagerare med små barn. För spädbarn gäller nu samma regler som för vuxna. Dessutom får man med Germanwings ta med en barnvagn eller resesäng helt gratis.

Även för övervikt har Germanwings infört ett nytt och förenklat system. För den första väskan som väger upp till högsta tillåtna vikt 32 kilo tas en extra avgift ut på 50 €, och på alla följande väskor kostar det 30 € extra.

Förutom incheckat bagage är det som vanligt tillåtet för passagerare att ta med sig ett handbagage ombord utan kostnad. Handbagaget får inte överskrida måtten 55 x 40 x 20 centimeter och inte väga mer än åtta kilo.

Den nya, förenklade och generösare prismodellen är en anpassning till reglerna i övriga flygbolag i Lufthansakoncernen.

Källa: Germanwings.