Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ågren förlänger tre år

Foto: Arkivbild
Foto: Arkivbild

Pixbo Wallenstam fortsätter att bygga inför framtiden. Tre starka nyförvärv inför nästa säsong kryddas nu med en kontraktsförlängning. Jonas Ågren, har just skrivit på för tre år till.

Jonas Ågren är en av Pixbo Wallenstams unga spelare, en spelare att bygga ett lag kring i framtiden. Inför säsongen 2008/09 tog han steget upp i Pixbo Wallenstams a-lag samtidigt med bland andra Emil Julkunen. Tillsammans med Julkunen fick Ågren också chansen att spela i U19-landslaget under säsongen 2008/09. Det blev totalt nio landskamper och sex poäng (tre mål, tre assist). Största framgången, VM-guldet i Finland, kom i maj 2009 tillsammans med Jon Hedlund, Mattias Ljunggren och Tim Wiklund som numera är hans klubbkamrater.

Efter att ha fått kontinuerlig speltid redan första året tog han ytterligare ett kliv under den gångna säsongen, 2009/10. Nu förlänger han sitt kontrakt med klubben i tre år.

Vidar Jonsson, tränare för Pixbo Wallenstam, beskriver Jonas:
– Jonas styrkor som spelare är hans oerhörda arbetskapacitet, ett starkt skott och en väl utvecklad spelförståelse. Jonas har förutsättningar att bli en av SSL:s nyckelspelare om han fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Det är mycket glädjande att Jonas har valt att förlänga med oss. Det betyder att vi har säkrat upp en stark tvåvägsspelare som kommer att vara viktigt i vår jakt på framgång.

Även Kalevi Pessi, i Pixbo Wallenstams sportgrupp, är mycket nöjd:
– I den generationsväxling Pixbo Wallenstam är inne i nu är Jonas Ågren en viktig kugge för vårt framtida lagbygge. Utifrån sina meriter från U19-VM och två genomförda säsonger i SSL är han redan en etablerad elitspelare med en stor fortsatt utvecklingspotential. Jonas är dessutom hemmahörande i Mölnlycke och är en bra representant för Pixbo Wallenstams unika satsning på spelarutveckling. Att Jonas förlänger sitt kontrakt med ytterligare tre år visar att han vill vara en viktig del av Pixbo Wallenstams nya storlag.

Källa: Pixbo Wallenstam Innebandy