Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivalen 2013 börjar i Karlskrona följt av Göteborg, Skellefteå, Malmö, Karlstad och Stockholm

Foto: Niklas Ahlgren / SVT.

Nu är det klart vilka städer som får besök av Melodifestivalen i vinter. Det är Karlskrona, Göteborg, Skellefteå, Malmö, Karlstad och Stockholm i nämnd ordning.

– Vi är mycket glada över årets geografiska spridning av städer, från Karlskrona i söder till Skellefteå i norr. Det är orter och arenor som har den kapacitet och kunskap som behövs för att hantera både arena- och tv-produktionen för Melodifestivalen. Vi ser fram emot att tillsammans med dem skapa en fest, både för publiken på plats och tv- tittarna, säger Maria Ilstedt, projektledare för Melodifestivalen 2013.

Fram till 17 september är landets alla låtskrivare välkomna att ladda upp ljudfiler på Svts webbsida för Melodifestivalen.

Det är Karlskrona som får äran att stå som värd för premiärprogrammet och staden får förtroendet för tredje gången efter deltävlingar 2006 och 2008.

”Det känns oerhört bra och hedrande”, säger Michael Fransson, verksamhetschef på kommunens Näringslivsbolag.
”Att få förtroendet att arrangera en deltävling för tredje gången är ett tecken på att vi kan det här och det betyder väldigt mycket för staden och kommunen”.

”Jag tror även värdskapet har spelat in vid val av städer”, säger Michael Fransson. ”Vid de föregående deltävlingarna har vi tillsammans med stadens näringsliv, föreningar och invånare lyckats skapa en trevlig inramning och fest för både deltagare och produktion”.

Den andra februari intar landets schlagerelit Telenor Arena i Karlskrona och staden börjar nu tagga för schlagerfest.

2/2 Deltävling 1 Karlskrona
9/2 Deltävling 2 Göteborg
16/2 Deltävling 3 Skellefteå
23/2 Deltävling 4 Malmö
2/3 Andra chansen Karlstad
9/3 Final Stockholm

Källa: Svt och Visit Karlskrona.