Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm får ny stor hästtävling

L
Foto: Lena Berg

Stockholm Equestrian Games heter ridsportens nya storsatsning med start redan i år. Visionen är att skapa en återkommande internationell hästvecka mitt i city för toppryttare och en bred familjepublik. Den 5–8 augusti blir det tävlingar på Ryttarstadion för svenska elit- och toppryttare i banhoppning.

 – Med årets Stockholm Equestrian Games startar en långsiktig satsning som ska ge Stockholm och svensk ridsport en ny hästprofil i världsklass, säger Peter Rosén, tävlingsledare och major vid Livgardets dragoner.

Bakom satsningen Stockholm Equestrian Games står två av Sveriges mest anrika ridsportklubbar med Ryttarstadion som hemvist, Livdragonernas Ryttarförening och Stockholms Fältrittklubb.  

Elithoppning och SM i banhoppning utomhus

Inriktningen för Stockholm Equestrian Games 2010 blir hoppning för eliten och ryttare som vill ta hem SM-titeln i banhoppning utomhus och andra prestigefulla priser såsom H.M. Konungens Kanna och H.M. Drottningens Pris. Tävlingsledningen räknar med 500 starter per dag på två banor. Tävlingspropositionen publiceras inom kort.

Stockholm Equestrian Games

Stockholm Equestrian Games är en unik satsning som ger Stockholm och svensk ridsport en ny hästprofil i världsklass. Visionen är att skapa en återkommande hästvecka i Stockholm med internationella tävlingar och publikupplevelser på och kring Ryttarstadion, mitt i city med en naturskön inramning av Kungliga Nationalstadsparken på Djurgården.

Källa:  Stockholm Equestrian Games