Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Elfsborg körde över AIK hemma med 4 – 0

 

Foto: Johan Valkonen

Boråslaget gjorde en kanon match igen när Elfsborg mer eller mindre körde över AIK med klara 4 – 0 på Borås Arena på onsdagen. De spelade ut AIK i första halvlek och kontrollerade matchen lätt i den andra, då AIK även fick  en utvisad spelare.

Det var som vanligt stor show av Boråslaget då de fick det mesta att stämma. Denni Avdic´ blev  tvåmålskytt igen efter ett kanon mål i första och en straff i andra halvlek. Det första målet kom i femte minuten med ett volleyskott av Denni perfekt serverat av Martin Ericsson på Johan Karlssson inlägg , till sköna 1 – 0.

Efter en kvart kom logiskt 2 – 0 efter fint flödande spel av Elfsborg som dominerade stort i början av matchen.Målet gjordes av en fristående Martin Ericsson. AIK hade inte mycket att komma med ikväll.

I andra halvlek blev det ännu svårare för AIK som fick Per Karlsson utvisad efter att han dragit ner Denni i straffområdet. Denni sätter straffen enkelt och gör 3 – 0 till Boråslaget. Därmed är Denni Avdic´upp i elva mål i skytteligan.

Elfsborg fortsätter roa hemmapubliken med fint spel och sätter också ett avslutande 4 – 0. Målet gjordes  av nyss inbytte Amadou Jawo på en fin passning från en av matchens lirare Emir Bajrami. Han  som slet sig loss och gled smidigt mellan två försvarare in i straffområdet innan han serverade Jawo som stötte in bollen direkt.

Det kanske inte var svåraste motståndet som Elfsborg möter med krisande AIK nu, men det är ändå så mycket bättre än senast. Elfsborg var ganska revanchsugna och taggade att visa att det var bara en dålig match.

AIK kämpar i fortsatt uppförsbacke och får försöka jobba på till VM-upphållet då de kan få tid att försöka hitta sitt grundspel och framförallt få lite bättre tankar och höja självförtroendet.