Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Elin Petersson tävlar i Melodifestivalen 2013

Elin Petersson. Foto: Gustav Dahlander/SVT.

“Island”, så heter bidraget från Allmänhetens tävling som ska tävla i Melodifestivalen 2013. Låten är skriven av Elin Pettersson som även har drömmar om att vara artist.

Elin Petersson är uppväxt på landet utanför Åby och det var där hon började skriva musik. 2001 flyttade hon till Stockholm och gick en tvåårig utbildning på Stockholms musikkonservatorium. Därigenom har hon en stor kompiskrets som bland annat innehåller namn som Salem al Fakir och Micke Landby. Kompisar som också peppat Elin att skicka in en låt till Melodifestivalen.

– Juryn föll totalt för Elin Peterssons ton och originalitet. Det fanns aldrig någon tvekan om att hon var den givna vinnaren av Allmänhetens tävling. Med tanke på det utfallet finns det ingen anledning att någon annan än Elin framför bidraget. Låten och Elins artisteri hör ihop, säger Christer Björkman, producent Melodifestivalen.

Sedan tidigare är det känt att Terese Fredenwall, vinnaren av Svensktoppen nästa 2012, är en av artisterna i nästa års Melodifestival. Övriga bidrag kommer att presenteras inom några veckor.

 

Källa: Svt