Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fortsatt ledning för Dahlgren och Polestar

Foto: På väg

Trots svåra förhållanden briljerade Robert Dahlgren på Ring Knutstorp och med helgens poäng ser till att hålla både honom och team Volvo Polestar högst upp i sammanräkningen.

Det var en bra helg för Volvo Polestars förare Robert Dahlgren, som tog många viktiga poäng genom två fina andraplatser i heat ett och två under helgens STCC-tävling på Ring Knutstorp. Fortsatt ledning i förar- och teammästerskapet bådar gott för den fortsatta säsongen.

Trots ett blött och kallt Knutstorp med mycket svåra förhållanden, tog Volvo Polestar hem tillräckligt med poäng för att ligga kvar i ledning i både förar- och teammästerskapet. Med en kompromiss-setup mellan vått och torrt väglag, gick Robert in som tvåa i båda heaten och var endast ett par metrar från seger i andra heatet.

– Vi kan bara vara nöjda med resultaten under dessa förhållanden. Det bara att tacka, packa och åka till nästa tävling, menar Alexander Murdzevski Schedvin på Volvo Motorsport.

Dahlgren brilierade

Robert Dahlgren briljerade i heat två genom att ta sin etanoldrivna Volvo C30 DRIVe-racer från sjunde till andra plats på bara några varv. Han bjöds på hårda utmaningar senare i loppet från konkurrenterna i BMW, men körde smart och försvarade sin position.

– Jag är jättenöjd med resultatet, säger en glad Robert Dahlgren som toppar förarmästerskapet.

Rustad körde av

Sämre gick det för Tommy Rustad som har haft en tuff inledning på säsongen med undantag från första heatet som han vann i Danmark för två veckor sedan. I närmare 150 kilometer i timmen gick han av banan i heat ett efter att Jan Nilsson i BMW tappat greppet och givit honom en oavsiktlig törn.

– Jag hade idealspåret där Jan ville in och råkade toucha mig, berättar en besviken men oskadd Tommy Rustad som fick spendera heat två vid sidan av banan då hans bil inte gick att reparera.

Årets andra deltävling i STCC är avgjord och jakten på nya SM-guld är i full gång. De samlade poängen för Robert Dahlgren och Volvo Polestar denna helg innebär fortsatt ledning i förarmästerskapet och utökad ledning i teammästerskapet.

Källa: Volvo/På väg