Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Aftonkurirens testpanel provade Restaurang Mammas Meze

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Aftonkuriren besökte Uppsala och provade ett mysigt matställe i utkanten av stan som heter Mammas Meze. Vi hade fått tips av en kollega att det skulle vara bra pizza bland annat. Vi var sugna på pizza hela gänget så blev det. Solen värmde skönt så vi satte oss på deras uteserveing där det skönt nog fanns stora skuggande markiser.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Vi beställde bland annat Gorgonzola special pizza som kostar 89kr. Övriga beställde  Kyckling banan-curry pizza, grekisk vegetarisk pizza och skinka-bacon-champinjon pizza. Normal pizza kostar 70kr. Två valde barn pizzor och de var ganska mättande ändå.

De flesta tyckte det var gott, men Gorgonzolapizzan var lite vattnig. Det var synd att de inte tog bort det saftiga kärnhuset från tomaterna innan de la dit dem. Som ni vet är det bra att ta bort kärnhuset från tomaterna så blir det inte så kladdigt. Sen kanske de kunde torkat av köttet lite så blivit lite mindre köttsaft. Ett plus var att vi fick extra rå lök utan nån avgift. Betyget blir ändå en 3:a av 5 på Gorgonzolapizzan.

Pizzan nr 14 med skinka-bacon-champinjoner tyckte jag var mycket bra, mättande och lagom saftig.  Skulle nog sitta bra med en öl till, men läsk funkar ju också. Den får en 4:a av mig och märk väl att det här var en barnpizza!

Slutbetyget på helheten blev en 3:a också pga flera orsaker som att de bland annat inte ställde fram en skål med pizzasalladen på bordet, så man kan ta mer om man vill själv. Servicen var bra i övrigt och det verkar vara ett ganska lugnt och trevligt ställe.