Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Djurens dag på Skansen 22 maj

Foto:
Foto: Linda Askelund

Den 22 maj firas Djurens dag tillsammans med Jonas Leksell. Det är också den Internationella dagen för biologisk mångfald, som uppmärksammar Året för biologisk mångfald som initierats av FN.

På Skansen blir det en rad aktiviteter med och hos djuren. På Bollnästorget blir det invigning av  Året för biologisk mångfald 2010 kl 13 – 14.
Då underhåller Kersti Ståbi och Nordic med sången ”Världens längsta svans”, sagor och sånger av Alice Tegnér. Sen kan alla som vill följa med djurvårdarna bakom kulisserna.

Det är samling vid de oliika djurhägnen och mer information finns på plats på lördag. Alla barn kan också få sitt ansikte målat som sitt favoritdjur vid Björnanläggningen och gå med på en spännande matningstur bland djuren, utgår från Sälarna. De lite större besökarna kan träffa WWF och Naturskyddsföreningen vid djurhägnen och ställa frågor. För att ta reda på mer om hur mycket man egentligen vet om biologisk mångfald kan man gå e tipspromenad på temat.

Under dagen kan man också hälsa på hos alla små nya djur på Skansen – killingarna, lammen, de små minigrisarna, järvvalparna, älgkalvarna och renkalvarna. Kanske har också Linderödssuggan fått en kull med prickiga kultingar.

Källa: Stiftelsen Skansen