Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivalen deltävling 2 från Göteborg: Sean Banan och Louise Hoffsten vidare till finalen

sean-banan-i-tårar2
Sean Banan i tårar när resultaten var klara. Foto: Alexandra Rutgersson

Sean Banan med ”Copacabana” och Louise Hoffsten med ”Only the Dead Fish Follow The Stream” är klara för finalen i Melodifestivalen 2013. Erik Segerstedt & Tone Damli med ”Hello Goodbye” och Anton Ewald ”Begging” är de två bidragen som går till Andra Chansen. Gina Dirawi och Danny Saucedo framförde en Bollywoodversion av Dannys låt ”In the club” som mellanakt.

Scandinavium kokade när Gina Dirawi och Danny Saucedo körde igång årets andra deltävling i Göteborg tillsammans med Hanson, Carson och Malmkvist. Danny kändes mer självsäker här i Göteborg än vad han gjorde i Karlskrona där han blev kritiserad för att kolla ner i manuskorten mest hela tiden. Gina som numera är hela Sveriges favorit skötte sig galant, som vanligt.

Först ut i startfältet hade vi Anton Ewald med sin dansanta, kanske framtida radiodänga ”Begging”. Förra året fick han nöja sig med att vara bakgrundsdansare till Danny, men i år fick han sin egna tid i rampljuset och visst märks det att han kan dansa.

Felicia Olsson med ”Make me no 1” var näst på tur. Nykomlingen Felicia har kämpat med nerverna hela veckan, men det märktes inte när hon stod på scenen ikväll. Men vi på Aftonkuriren tycker ändå att det är något som fattas under framträdandet.

Joacim Cans som tagit en paus från Hammerfall, bytte genre och framförde den egna låten ”Annelie”. Gitarrpop eller vispop kan man kalla det. Med sig på scen hade han med sig trefaldiga VM-mästaren i nyckelharpa Magnus Holmström.

Fjärde bidraget var Swedish House Wifes med ”On top of the world”.Gruppen består av erfarna Jenny Silver, Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund. Väldigt glittrigt och väldigt schlager.

Duon Erik Segerstedt & Tone Damli var det femte bidraget med ”Hello Goodbye”. De har under veckan kämpat med sin personkemi, men det verkade gå vägen ikväll. För övrigt en ganska intetsägande låt.

Louise Hoffsten var en av favoriterna inför kvällens deltävling med sin lite bluespoppiga ”Only the Dead Fish Follows the Stream”. Louise som är sjuk i MS strålade dock på scenen. Frågan är om låten håller i Eurovision?

Melodi nummer sju var Rikard Wolff Som gör debut i melodifestivalen med ”En Förlorad Sommar”. Väldigt mysig och lite dyster låt. Rikard gör sig bra på scenen, men Melodifestivalen? Nja.

Sist men inte minst i startfältet hade vi Sean Banan med ”Copacabanana”. Numret är svängigt, glittrande och färgglatt. Sean Banan byter kläder mest hela tiden och avslutar numret med att hänga i luften iklädd blöja och jättefjädrar. Barnens favorit.

Gina Dirawi och Danny Saucedo i en av mellanakterna. De framförde en Bollywoodversion av Dannys låt ”In the club”. Foto: Alexandra Rutgersson.
Gina Dirawi och Danny Saucedo i en av mellanakterna. De framförde en Bollywoodversion av Dannys låt ”In the club”. Foto: Alexandra Rutgersson.
Gina Dirawi och Danny Saucedo framförde en Bollywoodversion av Dannys låt ”In the club” som mellanakt.

Två bidrag skulle vidare till Andra Chansen. Erik Segertstedt & Tove Damli var det första bidraget att ropas upp, Anton Ewald var det andra.

Vilka gick då vidare direkt till finalen? Jublet, främst barnens jubel nådde inga gränser när Sean Banan med sin låt ”Copacabanana” var den förste finalisten att ropas upp.

– Jag är mållös, det var längesedan Sean Banan var mållös. Jag är så glad, säger den tårögda artisten.

Louise Hoffsten. Foto: Alexandra Rutgersson
Louise Hoffsten. Foto: Alexandra Rutgersson

Louise Hoffsten som knep den andra finalplatsen var chockad över att hon gick vidare med ”Only The Dead Fish Follow The Stream”. Under veckan som har gått har hon laddat inför deltävlingen med att koppla bort hjärnan helt,  säger hon.

-Tack så mycket, alla som har röstat! Avslutar hon.

Bild:: Alexandra Rutgersson
Bild:Alexandra Rutgersson