Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Spännande Delfinal Melodifestivalen Skellefteå

I den spännande delfinalen av Melodifestivalen i Skellefteå blev det nykomlingarna State of Drama och super gruppen Ravaillacz som tog finalplatserna kanske lite oväntat. Andra chansen gick till Caroline af Ugglas  och Martin Rolinski.

Danny och Gina inleder Melodifestivalens deltävling i Skellefteå med lite vitsar som vanligt . I dagens program tävlar ett väldigt tufft start fält. Eddie Razaz, Amanda Fondell ,State of Drama, Ravaillacz, Carolina af Ugglas , Elin Petersson , Janet Leon och Martin Rolinski.

I dagens tävling startar Eddie Razaz med sin  Alibi. Han är klädd  i en svart sportjacka svarta byxor, ganska simpel scenklädsel.  Den ganska popiga låten börjar ganska lugnt, men ökar snart till ett ganska hög tempo. Den svänger faktiskt ganska bra  med ett modernt sound och många dansare som höjer helheten. Han kan överraska den där Eddie.

Elin Peterson  är nästa artist att entra scenen. Hennes gitarrbaserad ballad Island är ganska fin faktiskt. Fin står hon i en mörkrosa klänning och snygg gitarr. Det är bra sjunget och framfört utan något speciellt som lyfter den utöver andra liknande låtar.

Ravaillacz bestående av Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus, Mats Ronander kommer  med En riktig jävla Schlager. Man kan nästan tycka vad man vill om låten, men de gör det ju ett kul nummer iallafall. Det är en hyllning till schlagern med en hel del humor i blicken. Tveksamt om når till omröstning i denna tuffa omgång. Men de är ju enormt populära artister som kan få röster bara av farten.

Amanda Fondell kör strax på med en lite annorlunda poprockdoftande sång, Dumb. Hon gillar ju lite udda eller tuffa låtar och gör allt på sitt alldelesegna sätt. Det är en ganska bra låt med skön tempo och Amanda i snygg  dress och blingar till det med svarta jätte lösnaglar? Ganska snyggt medium tempo, men får se hur långt det räcker men borde bli med i omröstningen.

Martin Rolinski kommer med en riktig hitlåt här kanske In and out of Love eller har vi fel. Låte nästan som hans tidigare alster men ändå nytt och fräscht med skön dekor med glas väggar och scenshoow med mycket  färg. Snabb och ganska rak, men mycket bra popmelodi.

Caroline af Ugglas deltar ikväll med ganska lugna låten Hon har inte. Hon  har som vanligt en egensinning stil , men denna gång är låten faktiskt lite enklare att överblicka och faktiskt ganska ordinär i ljud och framförandet. Låter som nån av hennes klassiska låtar blandad med historis.

Gruppen State of Drama gör en överaskande normal poplåt som heter Fallen. Det kanske inte lät som man förväntade sig. Är det bra då, jo det är ganska bra även om mer gitarrer kunde kopplats in för mer fett sound. Blir nu lite söt pop istället för cool poprock som annars hade kunnat blåst liv i det kanske. Bra men inte helt klart om det slår igenom mediebruset. Kan gå lite hur som helst.

Janet Leon kommer med den ganska tighta danslåten Heartstrings. Det är ganska modern disco  med viss retrokänsla, får ju inte ändra för mycket hon är lite klassiskt klädd i sin tighta blå dress . Men hon kommer vara med och fightas helt klart.

Blir en liten väntan då rösterna ska räknas som brukligt är. Danny och Gina gör dock denna väntan ganska kort .

Först gå vidare till omröstning utan röstordning blir faktiskt gruppen State of drama med Fallen ,

Sen kommer Caroline af Ugglas, sen Martin Rolinski med sin coola poplåt  In and out of love.

Ravialacs , en riktig jävla schlager

Janet Leon blir sista låt att nå omröstningen.

Då innebar det att Eddie Razaz , Elin Petersson och Amanda Fondell får lämna kvällens deltävling i Melodifestivalen.

Mellan akten blev Steppdans och kul video.

Slut röstning är klar att presentera vilka som går vidare till final eller andra chansen.

Finalist nummer ett är State of Drama med sin poplåt maskerad i rockkostym. Sångaren gör ett bra jobb som frontfigur helt klart. Han verkar jätte glad och skriker till publiken under andra spelningen. Tack så väldigt mycket! ’

Vem blir först till andra chansen:  Martin Rolinski med in and out of love.

och Caroline af Ugglas blir andra låten.

Finalist nummer två blir inga mindre än supergruppen Ravialacs med En riktig jävla Schlager. Tittarna har tydligen saknat schlagern så den kommer tillbaka .

I deras sköna avslutande nummer får de till och med lite uppbackning i refrängen när  State of Drama kommer tillbaka igen på scen. Där står grupperna arm i arm och sjunger en jävla schlager som aldrig gjort nåt annat.

Danny och  Gina tackar för ikväll och de har nog gjort ett fint jobb med att guida oss ikväll utan några större problem i rutan den här gången. Nästa deltävling blir Malmö om en vecka och det blir nog lika tufft.