Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestival Malmö vinnare är Ulrik Munther och Ralf Gyllenhammar.

Ulrik Munther är i Melodifestivalens final. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.
Ulrik blev en av finalisterna. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Finalisterna från Malmö deltävling blir Ulrik Munther och Ralf Gyllenhammar som gjorde en stark tävling och höll konkurenterna borta. Till Andra chansen går Robin Stjernberg och Behrang Miri efter en spännande tävling.

Melodifestivalen har nått Malmö för sista deltävlingen. Det blir pop, ballader, dance, disco, latinorytmer, rap och rock i en skön mix.Danny och Gina inledde klädda i nån slags landsskapsdräkter. De gör en härlig parodi på Eurovision som idiotiska värdpar och pratar obegriplig och dålig engelska. Skämtar om en massa dumma saker.
Till slut kommer Petra Meede in för att ställa allt till rätta. Hon ska ju leda eurovision finalen senare här i Malmö. Hon visar var skåpet ska stå med lite väl stor iver. Hon börjar till och med översätta numret folk ska ringa och smsa. Sen får de ordning på showen som kör på lite mer normalt.

Först ut är Army of lovers med sin Rockin the ride. De har en ganska galen utstyrsel som man kan förväntat sig. Alexander Bard i uniformjacka med standard kortbyxor , Jean-pierre Barda i bar överkropp och underbyxor med svans och Camilla Henemark som afrikansk gudinna som sitter på sin tron med hjul på. Tronen åker hon sen fram och tillbaka på scenen med.
Sen är det annars en ganska normal army of lovers låt i modernarre toner. Får inte så mycket mer än uppmärksamhet inför singelsläpp. Några avklädda dansare och massa konfetti.

Andra artist är Lucea Pinera med sin Must be Love. Det är en färgglad och svängig låt.Hennes röst har många fina kvaliteter med lite soul och det kan lyfta henne en bra bit ikväll. Låten är kanske inte tillräckligt orginell eller högljudd. Vi får se om hon kan gå hela vägen ikväll som outsider.

Unge Robin Stjernberg med You är faktiskt en ganska lyckad historia. I de lugna tonerna är det lite svajigt, men när han tar i lite mer är det riktigt snyggt. Med en ganska tuff avslutning med rinnande eld som avslutning är mycket snyggt.

Sylvia tappade sin klack under repet som var en liten Trivialitet som hennes låt heter. Den här låten i modern latin amerikansk tappning är tyvärr ingen stor hit. Hon är snygg i sin vita klänning men den här låten är nog lite för gammalmodig.

Största och värst var nog Ralf Gyllenhammar med sin eldsprutande sång Beds of fire som slog rekord i heta eldeffekter.
Det är häftigt och dundrar på med enorma effekter till hans starka röst som dock inte klarar de lugnare delarna riktigt. Men tryck i röst och tunggung är hans signum och det får vi i denna heta rockballad.

Jalla Dansa Sawa heter Behring Miris bidrag som är en het rapp och afrodans tempolåt. Lite dansa pausa varning här kanske med viss stilskillnad i text och utryck än normal rap. Om det räcker så långt är osäkert.

Terece Fredenwall är sjunde bidrag med låten Breaking the Silence som är gitarrpopballad skriven av ingen mindre än hon själv. Det är soft och hon sjunger vackert som hon ska. Det blir lite tempohöjning occh svänger ganska fint.Sen är frågan är om det räcker hela vägen.

Ulrik Munther är en av favoriterna sen förra året med sin nya låt Tell the world i´m here. Det låter lite annorluda och är inte så påkostat annat än en stor videobakgrund. Men med en stark refräng och fint framförande tror jag han kan lyckas även denna gång . Hans popularitet är ju enorm.

Första bidrag att gå vidare är nummer åtta med Ulrik Munther följt av Ralf Gyllenhammar, Robin är nummer tre, sen Jalla dansa sawa till publikens jubel och sist at gå vidare är Terece Fredenwall.

I pausen får vi sen en härlig show med Alcazar och Danny som längtat sen han var liten yngling att få uppträda med dem.

Dags för Resultatet.
Först ut till final är Ulrik Munther med sin Tell the world im here.

Behring Miri går sen som förste artist vidare till andra chansen följt av unge Robin Stjernberg.

Ralf går som andra låt till final med sin Bed of fire.

Till final blir det alltså ingen mindre än Ulrik Munther och Ralf Gyllenhammar.