Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I Malmö kommer det att bli hett , svettigt och bombastist

När artisterna repade på fredagen kunde publiken på plats verkligen få se en hel del olika typer av shownummer. Det blir hett , svettigt, lite naket och riktigt bombastiska effekter. Det var några missöden som ett par blodiga fingrar, en tappad klack och en hel del felsägningar i presentationen från Danny och Gina, men annars rullade det på ganska bra under showen. Det är pop, ballader, dance, disco, latinorytmer, rap och rock i en skön mix. Ulrik, Robin och Ralf verkade få mest publikrespons under denna första show.

Det som lockade mest till skratt var nog början som kommer bli klassisk med några riktigt korkade programledare som ska göra Eurovision. Utan att avslöja för mycket så är det galet och helt fantastiskt roligt att se.
Det dyker upp en hel del överaskningar under kvällen också som gör allt lite roligare och mjukar upp stämningen lite för alla på plats och förhoppningsvis även tittarna hemma. Gina har en så enkel och direkt länk till komedin och Danny får kämpa för att hänga med nästan. De gör det bra tillsammans ändå får vi säga. Eurovision finalen kommer tillbaka hit till Malmö om 3 månader för er som glömt det. Jag känner ett visst mått av lugn efter dagens show överaskning.

Det gäller att inte lämna soffan för mycket ikväll, då kanske ni missar det bästa.

Artisterna var lite nervösa som vanligt även om det inte märktes så mycket när de väl stod på scenen.
Det var som vanligt många olika typer av musik och om publiken i Malmö fick bestämma verkade Robin Sternberg, Ulrik Munther och Ralf Gyllenhammar få mest positiva responser vid sina uppträdanden. Sen är det väldigt jämt överlag , beror på vilka som röstar helt enkelt. Det finns ju allt från pop, ballader, dance, disco, latinorytmer, rap och rock i en skön mix.

Robins sång höll ganska bra och låten är ganska bra i tempot, frågan hur långt det räcker.
Ulrik gjorde en bra insats, men låten kanske inte når upp till förra årets succe riktigt. Trist bakgrund med jättevideo i stort sett är inte så kul.

Army of lovers lockade till discodans enligt samma gamla recept fast i ny uniform, men de är inte favoriter annat än med det välkända namnet. Alexander Bard i knäbyxor , Jean-Pierre Barda i underbyxor och svans och Camilla Henemark som nåt slags afrikansk gudinna på rullstolstron samt några dansare och massor av konfetti. Kanske kan överraska.

De skönsjungande tjejerna Lucia Pinera och Teresa är duktiga men gör kanske lite för bleka shower.
Teresa hade lite plåster på fingrarna efter slagit lite väl hårt på gitarrsträngarna under repet.

Sylvia Vrethammar klädd i fin klänning var som mest erfaren deltagare ganska nöjd och skulle ta det lite lugnt med rösten efter fredagens urladdning. Hennes enda problem blev en trasig skoklack som liten Trivialitet som hon kallade det.

Behrang Miri får nog lite svårt att slå sig ända till finalplats, men hans Jalla dansa sawa svänger ju ändå bra.

Största och värst är nog Ralf Gyllenhammar med sin eldsprutande sång beds of fire som nog slog rekord i pyroeffekter.

Det kommer bli svettigt, hett och spännande lördagens avslutande delfinal av Melodifestivalen i Malmö.