Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

BOKLANSERING – UPPDRAG ÄRKEBISKOP. SAMTAL MED ANDERS WEJRYD.

Anders Wejryd Foto: Svenska Kyrkan

På tisdag den 25 maj släpps boken Uppdrag ärkebiskop. Samtal med AndersWejryd (Cordia). Välkommen till Östra station järnvägsrestaurangen, Valhallavägen 77  i Stockholm kl. 17.00!

Anders Wejryd är Svenska kyrkans ärkebiskop sedan 2006. I intervjuboken Uppdrag ärkebiskop. Samtal med Anders Wejryd kliver han fram som teolog, i en form där han stortrivs: samtalet.

Journalisten David Berjlund frågar, skriver, opponerar sig. Han möter en milt motvillig makthavare som mest av allt är människa. Samtalet handlar om äktenskap, makt i kyrkan, homosexualitet, hopp i en förtvivlad klimatskris, möte med änglar, fåniga biskopsmössor, tron på Jesus, gudstjänsten som drama, skolavslutningar i kyrkan – för att nämna några saker. Ärkebiskopen kommenterar i boken också sitt just nu aktuella och medialt uppmärksammade uppdrag som kronprinsessans vigselförrättare.

Möt ärkebiskop Anders Wejryd och författaren David Berjlund  i samtal med förläggaren, Lars Hillås. Efter bokpresentationen blir det tillfälle till frågor. Förlaget bjuder på lättare förtäring.

Verbum Förlag är Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur och ett av marknadens största fackboksförlag. Utgivningen är främst riktad till kyrkor och församlingar, och rymmer utöver böcker även undervisningsmaterial, handböcker och musik. Kärnan i verksamheten är teologisk, men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning, sökande och växande i den kristna tron. Vi sätter livsfrågorna i centrum. Verbum Förlag ger ut böcker och musik under namnen Verbum och Cordia.

Källa: Verbum Förlag