Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Genrep Final i melodifestivalen hade ljud och ljusproblem

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.
Louise Hoffsten. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

I genrepet till Finalen i melodifestival i Friends arena hade de en del problem med ljud och ljus av och till. Framför allt Danny och Gina fick några såna tillfällen då lampan inte lyste eller ljudet bröts. Normalt genrep problem enligt studiomannen Henrik, allt kommer fungera under finalsändningen. Artisterna visade upp sig i en sprakande och svårbedömd tävling. Det blir en föreställning som kommer roa de flesta melodifestival älskare. Louise Hoffstens nummer fick modifieras lite och Sean Banans ena vinge hängde inte med riktigt igen, annars gick uppträdandena ganska smärtfritt.

Genrepet gick lite sådär, ljudet försvann och ljus försvann i arenan vid fel tillfälle och Danny snubblade på orden. Till och med Gina hade lite problem, hon fick knappt luft när hon sprungit till greenroom i sin gröna klänning. Jag behöver träna mer pustade hon. När hon skulle prata med artisterna i greenroom fick hon lite andnöd…. Arenan verkar suga musten ur alla genom sin storlek? Men Claes Malmberg i Ravaillacz täckte det ganska bra med en kul och galen humor. Gina tappade faktiskt hakan lite åt hans rappa käft.
Showen med alla artisters bidrag rullades igenom med vissa missar i ljuduppspelning som inte skulle hända under live finalen enligt studieman Henrik som skötte sig oklanderligt och lugnt.

När de började showen såg vi som vanligt ett skönt introduktionsnummer av Gina och Danny eller..vilka var det nu igentligen?…Ni får se i finalen hur det artade sig.

Det blir nu en sprakande föreställning där alla artisterna visar upp sina talanger och en hel del annat kul.En sak som inte kommer med i livesändningen är när Louise Hoffsten ska introduceras via catwalken , för att minimera problem för henne att genomföra sitt framträdande. Hon kämpar ju tappert mot sin sjukdom och har tydligen lite extra jobbigt just nu. Det är faktiskt Louise som är enda kvinnan i finalen vilket de även uppmärksammar fint i showens inledning.
Let the best man win sjunger hon tillsammans med Danny och Gina då resten av de manliga artisterna kommer in på scen i sina fina scenkläder,sen avslutas det med ett gemensamt; Nu kööör vi!

Ulrik Munther fick den åtrovärda eller tuffa startnummret. Det är ett intressant startfält i årets final.

1. Tell the world I’m here – Ulrik Munther

2. Skyline – David Lindgren

3. Falling – State of Drama

4. Begging – Anton Ewald

5. Only the dead fish follow the stream – Louise Hoffsten

6. Bed on fire – Ralf Gyllenhammar

7. En riktig jävla schlager – Ravaillacz

8. Copacabanana – Sean Banan

9. You – Robin Stjernberg

10. Heartbreak hotel – YOHIO

Missa inte extra nummerna med Loreen och en 30 års jubilerande Carola!
Artisterna verkade ganska nöjda och såg fram mot finalen med stor förväntan. Det är det här man väntat på som Sean Banan sa vid presskonferensen.

Under genrepet körde de igenom omröstningar och annat tekniskt för att hitta eventuella fel och brister in i det sista. När finalen går live på lördagskvällen ska inget gå fel enligt studioman Henrik.
Vi får se hur det blir med den saken.