Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

2010 Cannes Film Festival

Bild: image.net
Bild: image.net

63: e årliga filmfestivalen i Cannes är planerad att äga rum den 12 maj – 23 maj, 2010, i Cannes , Frankrike. Filmfestivalen i Cannes, hyllas som en av de erkända mest och prestigefyllda filmfestivaler världen över, först grundades 1946.

Det består av att ha filmer i och ur konkurrensen under festivalen, filmer i konkurrens konkurrera om Palme d’Or priset.Mottagaren av Palme d’Or priset väljs ut av festivaler jurymedlemmar som över filmens säkerhetskontrolleras i konkurrensen.

Bild: image.net
Tim Burton Bild: image.net

Amerikansk regissör Tim Burton kommer att vara ordförande i juryn för den internationella konkurrensen, och andra medlemmar i juryn för att konkurrensen omfatta aktörer, manusförfattare och kompositörer, såsom Kate Beckinsale , Emmanuel Carrère , Benicio del Toro och Alexandre Desplat. Andra kategorier för filmer i konkurrensen som har egna separata juryer för andra delas ut för Short Films och Un Certain Regard kategori. Ridley Scott är Robin Hood öppnade festivalen [9] och Julie Bertuccelli s Trädet kommer att Sista filmen. [10] De fullständiga film lineupen för festivalen tillkännagavs den 15 april, 2010.

Bild: image.net
Benicio del Toro Bild: image.net

Agence France-Presse , Reuters , Associated Press och Getty TV bojkottade den presskonferens som meddelade line-up för festivalen, på grund av en rad över tillgången till den röda mattan. I ett pressmeddelande, myndigheter sade att de ”kan tvingas att avbryta sin närvaro på festivalen helt och hållet” om en överenskommelse inte kunde nås. [12] dagar innan festivalen skulle börja, var oro som uttryckts om att gå blir fördröjda eller inte skulle närvara, på grund av plan flyg till omgivande områden i Frankrike som är försenade eller inställda på grund av vulkanisk aska i skyn.

Källa:  Wikipedia