Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hantverksdag i Karleby

Mariestad Foto: Wikimedia
Mariestad Foto: Wikimedia

Lördagen den 22 maj blir en dag full av hantverk i Karleby utanför Mariestad. I Hembygdsgården blir det järnsmide och det bakas bröd i stenugn och naturligtvis får man smaka på det nybakta!

-Det är en härlig tradition med smides och hantverksdagen säger Cilla Blomkvist som kommer att stå för bakandet och själv bor i Lassegården på andra sidan bygatan.

-Det går att prova på smide i gårdssmedjan där även barnen är välkomna att prova, fortsätter Cilla och Joakim Lilja kommer att visa hur man gör gärdsgårdar på traditionellt vis. Naturligtvis kommer man att kunna dricka kaffe med dopp här på hembygdsgården och så har vi även öppet i vår gårdsbutik och i visningsträdgården  med ekologiska grönsaker och plantor.

Nu hoppas jag bara på en lika härlig dag som i fjol, och att riktigt många människor tar en tur ut till oss på lördag, avslutar hon.

Smides- och hantverksdagen i Karleby är ett samarragemnag mellan Lekbergs-Ullervads Hembygdsförening Kanalsmedjan i Hajstorp och Lassegårdens trädgårdar och pågår lördagen den 22 maj kl 10-14.

Källa:  Hotblack D Studio KB