Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Friends och AIK samarbetar för en trygg idrott

Foto: Friends.
Foto: Friends.

Stiftelsen Friends och AIK fotboll inleder ett treårigt samarbete för att främja ett positivt och tryggt idrottsklimat. Samarbetet fokuserar på två områden, dels utbildning av alla aktiva barn, ungdomar och tränare i föreningen samt aktivering i samband med AIK:s herrlags hemmamatcher.

AIK jobbar sedan flera år tillbaka aktivt med den så kallade ”AIK-stilen” som syftar till att skapa ett positivt klimat bland alla aktiva i föreningen. Genom det nya samarbetet med Friends väljer AIK att satsa ytterligare på att skapa en trygg idrottsmiljö för föreningens aktiva ungdomar.

– Vi ser detta som ett bra komplement till vår ordinarie verksamhet. Det ger en möjlighet att sammanföra två goda krafters arbete för gemenskap och glädje mot utanförskap och mobbning, säger Thomas Edselius, VD AIK Fotboll AB.

Stiftelsen Friends som är en icke-vinstdrivande organisation har varit verksamma inom idrotten i tio år. Samarbetet med AIK har skräddarsytts för att passa föreningen och börjar med en kartläggning av idrottsklimatet i föreningen. Resultatet av kartläggningen ligger sedan till grund för vidareutbildningen som berör drygt 700 barn och ungdomar samt ledare och tränare i AIK.

– Friends Arena är både vår och AIK:s hemmaplan och därför känns det extra givande att genomföra det här samarbetet ihop. En trygg idrottsmiljö som präglas av glädje och gemenskap är en viktig byggsten för att utvecklas både som individ och spelare, säger Lars Arrhenius, Generalsekreterare Friends.

Källa: Friends.