Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hög spänning under första genrepet

Igår hölls det första genrepet i Malmö Arena inför semi final del 1. Det är 16 länder som kommer slåss om en plats i finalen. Danmark är det enda skandinaviska land som tävlar ikväll och det är Emmelie De Forest med låten Only Teardrops. Majoriteten av bidragen ikväll framfördes av tjejer och den generella genren var ballader. Petra Mede gjorde ett bra jobb och visade sina goda franska kunskaper.

Loreén tillsammans med kör öppnade genrepet och showen gick galant därefter. Det var ett mick-problem under det Ukrainska framträdandet (Zlata Ognevich – Gravity) och hon bars fram av en stor jätte i början av låten. Intressant nummer inspirerat av naturen och sagovärldar men kommer tittarna att gilla det? Det återstår att se.

Länderna som kommer framträda är Österrike, Estland, Slovenien, Kroatien, Danmark, Ryssland, Ukraina, Nederländerna, Montenegro, Litauen, Vitryssland (Belarus), Moldavien, Irland, Cypern, Belgien och Serbien. Vi på aftonkuriren tror starkt att dessa tio bidrag kommer att gå vidare till final:

1. Österrike (Austria) Natália Kelly – Shine.

Hon är 18 åringen som är den första deltagaren på scen. Hon har en avslappnad, skön röst som passar perfekt till låten. Det finns dock en risk att tittarna blir uttråkade under låten men vi tror ändå starkt på att hennes bidrag kommer att gå vidare.

2. Estland (Estonia) Birgit – Et Uus Saaks Alguse (New Beginning)

En lugn, vacker ballad som säkert kommer tilltala många. Nackdelen är dock att hon inte kommer framföra låten på engelska men vi tror på henne ändå.

3. Slovenien (Slovenia) Hannah – Straight into love
Vi tror att detta bidrag kommer att gå vidare på grund av deras futuristiska inslag. Vi vill hylla Hannah´s stylist för ett otroligt bra klädval för bidraget. Bra bakgrundsdansare och en låt som säkert kommer fastna i folks huvuden!

4. Danmark (Denmark) Emmelie De Forest – Only Teardrops
Hon är bara 19 år men har en otrolig scennärvaro. Framträdandet påminner lite om Loreéns, förra året då hon är barfota och inte har så många glamourösa inslag. Hon har fått jättebra respons i sociala medier och låten känns älskvärd.

5. Ryssland (Russia) Dina Garipova – What If
En typisk ballad låt som kommer gå hem hos många. Otroligt bra text, som bland annat är skriven av en svensk.

6. Ukraina (Ukraine) Zlata Ognevich – Gravity
Garanterad final. Sagolikt nummer då hon blir inburen av en jätte och kliver på en stor sten.

7. Nederländerna (The Netherlands) Anouk – Birds
Vi tror på det här bidraget på grund av hur annorlunda den är. Det enkla framträdandet gör så att man fokuserar mer på låten och hennes unika, sköna röst.

8. Moldavien (Moldovia) Aliona Moon – O Mie (A Million)
Moldaviska versionen av en lugn Lady Gaga. Men vi är oroliga över att framträdandet kommer bli för suddigt. Det är så mycket som händer på scenen så det blir svårt att verkligen fokusera på låten.

9. Irland (Ireland) Ryan Dolan – Only Love Survives
Vi tror på att Irland kommer att gå vidare för att låten är modern.

10. Serbien (Serbia) Moje 3 – Ljubav Je Svuda (Love Is Everywhere)
Tre riktigt snygga tjejer som sjunger otroligt bra. Det enda minuset är scenkläderna och att de inte sjunger på engelska.