Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Genrepet inför semifinal del 2!

DSC_3872
Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Ikväll hölls genrepet för den andra semifinalen som kommer hållas imorgon. Sjutton talangfulla länder kommer att framföra deras bidrag och det är tio som kommer att gå vidare till den stora finalen på lördag. Vi diskuterade våra grannländer, klädvalen och spektakulära sidonummer.

Med oss så har vi två skandinaviska länder, Finland och Norge. Finlands uppträdande kommer vara otroligt energiskt, färgrikt och innehålla en del 90-tals influenser. Norge däremot kommer ha en mer lugn vibe och vara mer modern och futuristisk.

Klädvalen ikväll var väldigt intressanta, allt från glamorösa klänningar, tajta dräkter, kroppsmålningar och ja – vanliga vita skjortor. Grekland bar bland annat upp svartvita barkjolar vilket passar fint till deras låt ”Alcohol is free”. En stor favorit hos oss på Aftonkuriren är en utav Petra Medes klänningar, en svart klänning med gulddetaljer. Väldigt couture men ändå väldigt stilren och elegant.

Det kommer bli riktigt spännande imorgon då vi har riktigt starka bidrag som tävlar. Showen kommer även att öppnas utav ett otroligt dans, cykel och inlines nummer som kommer få tittarna att häpna. Vid slutet så får vi även ett otroligt nummer från våra idol-favoriter Darin Zanyar och Agnes.

Dessa 4 bidrag tror vi kommer gå vidare:
Malta tror vi starkt på för det låter som en härlig sommarlåt . Sångaren har en otrolig scennärvaro och ett leende som verkligen smittar av sig. Den andra låten som vi tror på är Islands. Den framförs på isländska men det är inte något negativt i detta fall, låten är otroligt mysig och sångarens röst är fantastisk. Den tredje vi tror på är Greklands. Låten är egentligen ganska dålig men den är väldigt humoristisk och den fastnar väldigt lätt i människors huvuden. Den sista är självklart Norge, hon ser riktigt bra ut, det är en skön elektronisk låt som hon framför otroligt bra.