Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första genrepet inför finalen i ESC!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.
Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Igår så hölls det första genrepet inför den stora finalen i Eurovision Song Contest. Självklart var vi från Aftonkuriren på plats för att iaktta, njuta och dokumentera showen. Med ett flertal tekniska problem så ökade våran oro inför finalen. Kommer de ha löst allt tills dess? Vi får hoppas och se.

Petra Mede hade på sig en underbar rosa klänning från Jean Paul Gaultier, men hon var inte ensam om att ha på sig en av hans vackra kreationer. En av kameramännen bar en rosa tajt korsett vilket fick oss att falla bakåt i stolen.

Nu fick vi även se de fem länder som automatiskt hade tagit sig till finalen. Spanien, Frankrike, Tyskland, England och självklart – Sverige. Det gick otroligt bra för de fem nya länderna, alla var självsäkra och framförde sina låtar så bra som det bara går. I sann Eurovision anda!

Med fantastiska mellan nummer från Sarah Dawn Finer (The Winner Takes It All) och även lite sång från Petra så kommer svenskarna, och förhoppningsvis alla i Europa sitta och skratta under inräktningen från alla röster. Det var köttbullar, renar, drinkglas, stockholmare med mera på scenen och Petra tillsammans med redaktionen (SVT) gjorde ett fantastiskt jobb med att visa vad vi i Sverige står för.

Favoriterna på Twitter är Danmark, Nederländerna, Norge, Sverige och England. Där har de diskuterats mycket om att Tyskland (vilket också är en favorit) har kopierat Loreéns (Euphoria) men de bjöd på en underbar show så vi får se om det kan ta dom långt upp på listan.
Danmark å andra sidan kommer nog hamna i topp tre. De har fått väldigt bra respons i sociala medier och är redan en stor favorit i musiklistorna. Kommer vi att få ha Eurovision i Köpenhamn näst år? Det återstår att se.