Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fortsatt STCC-ledning för Volvo Polestar

Foto:
Foto: Volvo Personvagnar/Volvo Personbilar

 

Robert Dahlgren och Volvo Polestar tog en andraplats i Karlskoga

Ett soligt och torrt Karlskoga Motorstadion erbjöd försommarvärme och tät racing för teamen i STCC. Efter ett snabbt kval fick Robert Dahlgren starta som tvåa, vilket innebär en riskabel vänsterplacering och yttervarv i första kurvan. Men med erfarenhet från samma position senast på Knutstorp för två veckor sedan gick det ändå vägen. Dahlgren försvarade sin placering i starten och höll den sedan heatet ut.

– Det gick riktigt bra. För mig känns det här som en seger. Jag har mycket att tacka bilen för, riktig bra ”punsch” rakt fram, säger en nöjd Robert Dahlgren som körde jämna varv med BMW-konkurrenterna på denna, STCC:s svåraste bana för reglementsenliga framhjulsdrivna bilar.

För Tommy Rustad var första heatet tätt, med två mindre sammanstötningar där den ena resulterade i ett tidstillägg och en slutplacering ner till en nionde plats.
– Det var en missbedömning. Thed bromsade in hårdare än jag förväntade mig samtidigt som jag ville vika in bakom. Vi touchade och han åkte av, förklarar Rustad.

Heat två blev ännu trängre för de båda Volvo Polestar-förarna. Med startpositioner i mitten och få omkörningstillfällen, slutade Dahlgren på åttonde plats och Rustad på tionde.

Efter helgens tävling ligger Volvo Polestar kvar i ledning i teammästerskapet och Dahlgren ökade samtidigt sin ledning i förarmästerskapet.

– Den här säsongen börjar med tre bortamatcher; tre trånga och knixiga banor på rad – Jyllandsringen, Knutstorp och Karlskoga. Därför är vi mycket nöjda med att vi leder nu, säger teamchef Christian Dahl.

Nästa tävling körs 5:e juni, och på Volvo Polestars hemmaplan – Göteborg City Race Arena.

STCC FÖRARMÄSTERSKAPET 2010 (efter 3 av 9 deltävlingar)

1. Robert Dahlgren, Volvo Polestar
2. Richard Göransson, WestCoast Racing
3. Fredrik Ekblom, Team Biogas.se
4. Mattias Andersson, MA:GP/IPS
5. Patrik Olsson, Team Biogas.se
6. Dick Sahlén, Mattias Ekström Junior Team
7. Johan Stureson, MA:GP/IPS
8. Jan Nilsson, Flash Engineering
9. Thed Björk, Flash Engineering
10. Tommy Rustad, Volvo Polestar

STCC TEAMMÄSTERSKAPET 2010 (efter 3 av 9 deltävlingar)

1. Volvo Polestar
2. Team Biogas.se
3. MA:GP/IPS
4. WestCoast Racing
5. Flash Engineering
6. Mattias Ekström Junior Team
7. Chevrolet Motorsport Sweden
8. Huggare Racing

Källa: volvo cars