Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kommissarie Späck, en komisk polisfilm

Foto: Alexandra Aristarhova
Foto: Alexandra Aristarhova

 

Svenska komedifilmen Kommissarie Späck, en parodi på Beck filmerna, har premiär 4/6

Filmen handlar om kommissarie Mårten Späck, kommissarie Irene Snusk och kommissarie Grünwald Karlsson. Späck, som spelas av Leif Andrée, har ett riktigt matbehov och äter vid det mest konstiga situationer. Snusk, som spelas av Cecilia Frode, är ett riktigt klockrent namn på karaktären för snuskig är hon. Så har vi slutligen Grünwald, som spelas av Johan Hedenberg och han avskyr sedan barndomen allt som har med piratkopiering att göra och tar upp jakten på att hitta de skyldiga i den undre världen.

Filmen börjar med att man hittar en mördad man som har flertalet knivar och gafflar genomborrade i kroppen och kommissariena inte kan komma överens hur mannen har avlidit. Späck tror att det rör sig om en seriesjälvmördare medans Grünvald tror att det är självmord. Man får följa med hur kommissarierna löser mordgåtan på ett roligt och lite Amerikainspererat sätt. Mycket tokerier, intressanta teorier och roliga tekniska finesser under mordutredningen gör att filmen är sevärd. Andra skådespelare vi även kan se i filmen är Per Moberg, Kjell Bergkvist, Sanna Bråding, Dogge Doggelito, Markoolio.

Filmen är från 11 år

Jag ger den betyget 4 av 5