Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kläderna som den norska OS-truppen kommer att använda under medaljutdelningen

FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX
FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX

Igår, norska idrottare på catwalken och visade upp OS- kläder som ska användas i Sotji. Och kläder kommer att vara den finaste. Norge är inte den bästa eftersom vi tränar mest och bäst, eller för att vi har de bästa generna, kommer det från Kjetil André Aamodt.

– Vi är bäst eftersom vi har de bästa kläderna. Vi har kläder till psych ut konkurrensen. Justyna Kowalczyk blir förkrossad när hon är i grå kostym står bredvid Marit Bjoergen, fortsatte han.

– Det enda som oroar mig är Petter Northug om han kommer i lite häftig, Coopblå t- shirt säger.

För igår var det dags att avslöja den norska olympiska kostymer , de både vardag och på fritiden , och de som används för att festa när medaljerna delas ut. Utan att kunna mode så klänningen passar ganska lockande ut.

Men det var också dags för några sportiga detaljer. College of Elite direktör Tore Øvrebø kunde berätta att curling landslaget och ishockeylandslaget var nu redo för OS. I Paralympics kom till kälkhockey och rullstol curling.

Den norska curling landslaget under ledning av fartyg Ulsrudlaget tog silver vid OS i Vancouver. Igår var han, Torger Nergaard, Christoffer Svae, Håvard Petersson Marcus Høiberg i reserv.

Så vi får se hur långt de norska kläder når medalj spel.

Källa: Dagsavisen, Scanpix