Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Utdelning av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne den 1 juni

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Den belgiska illustratören Kitty Crowther mottar Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, om fem miljoner kronor, i en ceremoni på Konserthuset i Stockholm kl. 18 den 1 juni.

Medverkande i programmet är bland andra Titiyo, Daniel Boyacioglu, Marit Bergman, Lindy Larsson och Adolf Fredriks klasskörer 8 a-b. Konferencier är Johanna Westman.

Priset överlämnas av H.M. Drottning Silvia och symbolieras av ett originalverk av den svenska illustratören Eva Lindström och kalligrafen Marianne Pettersson-Soold. Det överlämas i närvaro av Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och 1000 särskilt inbjudna gäster.

Rörligt material från prisutdelningen kommer att göras tillgänligt på www.thenewsmarket.com/alma.

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor och delas ut årligen till en eller flera mottagare. Författare, illustratörer, berättare och läsfrämjande arbete kan belönas. Syftet med priset är att stärka och öka intresset för barn- och ungdomslitteratur i världen. Priset ska också stärka barns rättigheter på global nivå. En expertjury utser pristagarna som nomineras av institutioner och organisationer från hela världen. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne administreras av Statens kulturråd.
Source: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne