Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges första kval til fotbolls-VM på bortaplan, och forlorade 1-0

Första matchen i kvalificering till VM nästa år i fotboll för Sverige mot Portugal borta i Lisabon slutade resultatet 1-0. Detta var ett spel som sto mellan de två stjärnor på varje lag: Christiano Ronaldo och Zlatan även utan det gnistrade på banan och Portugal scorade i det 81.minut. I spetsen för denna kamp så mestadels i det svenska landslaget mest om Zlatan. Och detta kan ses som den viktigaste kampen för 40 år sedan i Sverige som Sverige forlorade med 1-0.

Kampen var en jämn match där båda lagen hade sina chanser att leda til första omgang , men den första halvan var mer eller mindre ett spel där varken Zlatan eller Christiano Ronaldo gjorde sitt bästa på banen. I början av andra halvlek hade portugeserne flera chanser att den svenska coachen paret skakade ordentligt, och den förra var en chans att röra på spelet också. Även chans på chans stod för portugeserne med Christiano Ronaldo, och det var även offside vilket han misslyckades med att lyssna på och det slog tillbaka på honom med ett gult kort i det 75 .minuter. Han scorade när det gällte som mäst i det 81.minuter. Målvakterna var en viktig faktor i kampen, själv om det det blev 1-0 till Portugal. Den svenska målvakten var mot slutet av matchen skadade av Christiano Ronaldo, som Portugal ser och använder för det goda chanser på chanser. Isachson håll hela kampen heroiskt, i den situation med Christiano Ronaldo efter 84 minuter vart han ble skadad.

Erik Hamrén stängte igen sitt svenska landslag inför de två landskamperna mot Portugal som avgörs om unga svenska lirare kommer förälska sig i VM eller inte. Play-off-time. Det var ett imponerande hav av kameror, fotografer och skrivande journalister tidligare denna veckan. Svenska journalister överlyckliga över att få lite solsken på sig, förvirrade portugiser över Erik Hamréns engelska och övrig internationell media som ville veta ALLT om Zlatan Ibrahimovic.