Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AMREF – Flying Doctors knyter ihop Stockholm Marathon med välgörenhetskonsert

Foto: Wikimedia

AMREF – Flying Doctors, är utvalda till Stockholm Marathons välgörenhetspartner i år. Under loppet arrangerar AMREF en välgörenhetskonsert nedanför Slottsbacken för allmänheten.

Vid registreringen kommer löparna att få ett rött band runt sin handled, som symboliserar arbetet för en bättre hälsa i Afrika. Volontärer kommer att samla in namnunderskrifter i syfte att minska mödradödligheten i Afrika.

– Det är en ära att få komma till Sverige och springa Stockholm Marathon för en så god sak. AMREF har mycket att göra och genom att engagera människor hoppas vi kunna bidra till att minska mödra- och barndödligheten i Afrika söder om Sahara, säger Joshua Kyallo, AMREF:s landschef i Uganda, som kommer till Sverige bara för att springa Stockholm Marathon.

Vid välgörenhetsgalan uppträder artisterna Getty Domein, Neo, Anders Fernette, Erik Linder, Pernilla Karlsson, Stockholm City Tap Jammers, Anna Book, Janet Leon, Denise Lopez, Dj Miss Lopez, Dj Qute, Uncle Eric och Panetoz. Lars-Åke Wilhelmsson, alias Babsan, Peder Lamm och Eva Nazemson kommer att vara konferencierer under konserten. På AMREF och Stockholm Marathons hemsida finns det fullständiga programmet.

– AMREF – Flying Doctors delar våra värderingar och tillsammans hoppas vi kunna uppmuntra till förbättrad hälsa, både här och i Afrika, säger Ulf Saletti, projektledare för Stockholm Marathon.

I samband med att löparna registrerar sig till Stockholm Marathon kommer AMREF att knyta ett rött armband runt löparnas handleder. Armbanden är en symbol för bättre hälsa i Afrika.

Volontärer kommer under konserten arbeta för att samla in namnunderskrifter till ett upprop. AMREF arbetar internationellt med att påverka regeringar för att de gemensamt ska arbeta för att minska mödradödligheten i Afrika och framförallt söder om Sahara. Över 280 000 mödrar dör per år för att de inte har tillgång till enkel vård till ett överkomligt pris.

Stockholm Marathon är Sveriges största folkfest med över 20 000 löpare, som går av stapeln kl.14.00-18.00 på Skeppsbron nedanför Slottsbacken i Gamla Stan.

Källa: AMREF Sweden