Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska Kyrkan nöjd med sitt dataspel

Foto: Wikimedia

Gamla testamentet som actionspel. Nu är det verklighet.
I
mmersive Learnings samarbete med Svenska kyrkan går nu in i fasen då spelet ska användas i konfirmandundervisning runt om i landet.
– De reaktioner vi fått när vi under utvecklingen testat spelet på målgruppen är att det är häftigt, säger Fredrik Andreasson, vd för Immersive Learning.

Testament heter det färdiga spelet. Målgruppen är ungdomar som ska konfirmera sig.
Prästen Peter Håkansson, Tidaholm, är mannen bakom idén till spelet. Han spelar mycket dataspel själv och tycker att det saknas bra undervisningsmaterial för konfirmandundervisningen.
Den kanske något oväntade kombinationen dataspel och Svenska kyrkan har nu blivit verklighet i form av Testament.
Och Peter Håkansson är mycket nöjd med resultatet.
– Spelet är över förväntan och kommer nu att börja användas i konfirmandundervisningen inom hela Svenska Kyrkan. En av de coolaste grejerna med spelet är att du kan få gudkrafter av profeten Hesekiel, säger han.

Två användningsområden
Prästen ser två användningsområden för spelet.
– Dels kan spelet användas för att repetera tidigare genomgångar, dels som ett arbetsmaterial. Det finns en lärarhandledning och frågor kopplade till spelet vilket gör det mycket användbart.
Testament är utvecklat av spelföretaget Immersive Learning, som finns i The Game Incubator i Skövde, och som specialiserat sig på spel för träning och utbildning – serious games.
– Det har varit ett utmanande uppdrag att utveckla Testament, men vi har haft riktigt roligt. Responsen under utvecklingstiden, och nu när spelet är släppt, har varit mycket bra, säger Fredrik Andreasson, bolagets vd.

Bästa serious games?
Att målgruppen gillar spelet har säkerställts under utvecklingstiden.
– Vi har gjort speltester med konfirmander och har bara fått positiv respons. De tycker det är ett fräckt spel, hoppas det går lika bra nu när vi släppt det, säger Andreasson som även kan glädja sig åt att proffstyckare gillar spelet. Testament är nominerat som Bästa serious games i speltävlingen Swedish Games Award som avgörs 12 juni.

Källa: Gothia Innovation