Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Favoriten Yohio direkt till final med skrällande debutant

Det var Melodifestivalens första deltävling i Malmö på lördagen.  Yohio går till final direkt. Men den stora skrällen stod debutanten Ellen Benediktson för när hon tog den andra finalplatsen med sitt sköna sång. Linus Svenning och Helena Paparizou fick åka till Andra chansen.

Melodifestivalen inleddes med deltävling i Malmö på lördagen med fyrverkeri på scenen och småskoj i publiken. Efter att tittarna röstat blev det till slut klart att Yohio går till final direkt. Men sen kom skrällen; debutanten Ellen Benediktson tog den andra finalplatsen med sitt sköna sångnummer. Linus Svenning och Helena Paparizou fick däremot åka till Andra chansen.

Dansbandsdrottningen Elisa och unge bakgrundsdansaren Alvaro lyckades inte lika bra att locka tittarna rösta som de hoppats.  Mahan Moin och Sylvester Schlegel lyckade inte heller vinna så mycket av folkets röster. Deras låtar var lite för annorlunda och udda fåglar i denna tävling…                                                                                                       Bättre lycka på annan plats och annan publik kanske hjälper .

Så här slutade första deltävlingen:
Till final: YOHIO och Ellen Benediktson.
Till Andra chansen: Linus Svenning och Helena Paparizou.
Utslagna: 5) Elisa Lindström, 6) Alvaro Estrella, 7) Mahan Moin, 8) Sylvester Schlegel.

Var det rätt låtar som gick till final är frågan alla måste ställa?

Yohio gör som vanligt , satsar på pyroteknik , små tuff japanrock och en massa häftiga fantasy liknande kläder. Låten är helt ok, men den ger inget speciellt och känns inte lika stark som förra årets låt. Vi får se om den verkligen räcker hela vägen till seger i finalen.

Ellen Benediktson gjorde en riktigt stark insats med sin ballad .Hon visade förra året att hon kan sjunga och nu levererade hon verkligen när det gällde på den viktiga delfinalen. De andra måste sjunga bättre än vi sett här annars sopar Ellen dem av scenen i finalen.