Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Linköping laddar för Melodifestivalen

Foto: Linköping kommun
Foto: Linköping kommun

I flera veckor har Linköping laddat för Melodifestivalen och nu är det nära. Rosa är färgen på stan och refrängerna från kända vinnarlåtar ljuder över gatorna. Det är fjärde gången på tio år festivalen kommer hit.

Evenemanget har arrangerats här 2005, 2008 och 2011. Förutom storstäderna har ingen annan stad varit värd för Melodifestivalen fyra gånger.

– Arrangörerna av olika evenemang vet att det alltid fungerar bra här. Tekniken och samarbetet fungerar och vi har ett stort publikunderlag, säger Arenabolagets VD Johan Rustan.

Det är deltävling två som kommer att arrangeras i Linköping den 8 februari 2014. Just nu pågår scenbygget i Cloetta Center och på fredag hålls genrepet inför deltävling två på lördag. De tävlande är dessa 8, J.E.M, The Refreshments, Manda, Panetoz, Pink Pistols, Little Great things, samt favoriter Sanna Nielsen och Martin Stenmarck. Både favoriter har från tidligara år gått rakt till finalen från Linköping, mellan Panetoz och J.E.M vill vara folkkära i sine allsang-låter.

Arenabolaget, kommunen och näringslivet samverkar för att skapa uppmärksamhet och engagemang för Melodifestivalen. Kommunen har satt upp flaggor, vepor och skyltar längs gator och torg. Budskapen är enkla och lätta att känna igen; kända refränger mot rosa bakgrund. Fontänen i stadens centrala park Trädgårdsföreningen lyser rosa kvällstid, till ljudet av Abbas Waterloo.

Hotell, restauranger och handlare genomför egna aktiviteter med tema Melodifestivalen. Rosa fjäderboor, ballonger och annat pynt pryder butikerna, liksom speciella erbjudanden och menyer på vissa restauranger.

– Det finns ett stort intresse från näringslivet och samarbetet med näringslivet är nödvändigt för att göra Melodifestivalen till en framgång för hela Linköping, säger Arenabolagets VD Johan Rustan.

Det är Arenabolaget som är lokal medarrangör av Melodifestivalen. Arenabolaget är ett kommunägt evenemangs- och arrangörsbolag.

Källa: Linköping kommun och Arenabolagets