Solklart final för Sanna Nielsen och svängiga Panetoz

Det var favoriten Sanna Nielsen och Panetoz som tog sig direkt till finalen i Melodifestivalen. Martin Stenmarck och JEM fick nöja sig med att åka till Andra chansen.

Sanna Nielsen var favoriten som höll i lördagens deltävling av Melodifestivalen i Linköping. Hennes ballad Undo tog henne direkt till final efter en lysande genomfört nummer av rutinerade Sanna. Det blir sjunde gången av sju möjliga hon gått till final.

De svängiga grabbarna i Panetoz tog den andra finalplatsen efter fått vänta på sista duellen. Deras nummer –  Efter solsken gav många sommarvibbar i vinte mörkret och fick många att tänka på sköna festliga saker som semester kanske. Röster fick de så många att de nu tagit sig ända till Mellodifestivalen 2014.

Martin Stenmark och JEM gick till andra chansen.

Sean Banan gjorde ett roligt pausnummer med jubilerande grabbarna Herreys  som gjorde delar av sin hit Diggiloo. Säga vad man vill om Sean Banan , han är ett galet men roligt geni.