Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu kan semesterfirare via SJ plocka ihop hela Sverigesemestern i en och samma bokning.

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

– För första gången erbjuder vi upplevelser för alla och resepaket till hela landet. Vi har närmare 50 paket, allt ifrån gourmetpaket i Grythyttan till forsränning i Torne älv, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

Förra året mer än fördubblades SJs försäljning av upplevelsepaket. I sommar utökar SJ erbjudandet av biljetter där tågresa, upplevelse, hotell och eventuell anslutningsresa med buss eller taxi ingår. Samarbetsavtal med flera av landets bästa upplevelseföretag och ledande hotellkedjor garanterar paketresor för alla smaker.

– Vi har valt ut de bästa och mest spännande upplevelserna som passar allt från barnfamiljen till våra seniorer, säger Nina Hornewall.

Enligt SJs egen resebarometer ökar intresset i år för att semestra på hemmaplan. Stockholm och skärgården, Gotland, Göteborg och Västkusten, Österlen samt Norrland är populärast. Enligt Turistdatabasen har svenskarnas turistande i Sverige de senaste åren ökat med i snitt 16 procent årligen. SJ bjuder på flera paketresenyheter i år. Bland annat sjurätters gourmetpaket till Grythyttan, kräftfiske på Wallby säteri i Vetlanda, glasromantik på Kosta Boda Art Hotel med spa och femrätters middag, golfpaket på halländska Margretetorps Gätsgifvaregård på Björehalvön, trädgårdssweekend i Helsingborg, shopping i Ullared samt fjolårets storsäljade forsränning i Torneälv med boende på Icehotel, fjällvandring i Björkliden och brunschkryssning i Stockholms skärgård. För barnfamiljerna finns paketresor till Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland.

SJ säljer även evenemangspaket till flera musikaler, exempelvis Chicago på Göta Lejon i Stockholm. Merparten av dem som köper evenemangsbiljetter genom SJ utnyttjar även reseerbjudandet som innebär att de kan köpa tågresan från 49 kronor enkel resa, oavsett resväg.

– Fler och fler upptäcker fördelarna med paketerbjudanden. Vi har aldrig tidigare erbjudit resenärerna så många upplevelser, säger Nina Hornewall.

Se mera på www.sj.se/upplevelser

Source: SJ