Anton och Alcazar till final efter Mello delfinal i Ö-vik

Årets fjärde och sista deltävling i Melodifestivalen avgjordes på lördagen  i Örnsköldsvik. Efter  en ganska blandad mix av bidrag var det tittarnas röster som avgjorde det hela.Det blev till slut gamla discogruppen Alcazar och favoriten Anton Ewald som gick direkt till finalen av Melodifestivalen i Stockholm .

Årets fjärde och sista deltävling i Melodifestivalen avgjordes på lördagen 22 februari i Örnsköldsvik (Fjällräven Center).Det var dags att avgöra vilka som skulle ta de sista platserna till andra chansen och finalen i Melodifestivalen i Stockholm.

Programledarna Nour El Refai och Anders Jansson är laddade och gör nåt eget lite annorlunda som vanligt. Deltagare i den fjärde deltävlingen är Alcazar med Blame It On The Disco,
I.D.A med Fight Me If You Dare,  Janet Leon med Hollow,  Ammotrack med Raise Your Hands,
Josef Johansson med Hela natten,  Linda Bengtzing med Ta mig,  Ellinore Holmer med En himmelsk sång och sista deltagare  Anton Ewald med Natural.
Det kommer bli en ruskigt spännande kväll för alla. Så ni som kan kolla nu köör vi!

Låtarna spelas i följande ordning;

01. Alcazar – Blame It On The Disco. Det är ju en riktig discodänga. Kan bli lite för mycket ibland och här blev det väl lite för mycket, för sent även om de är Alcazar. Tveksam.

02. I.D.A – Fight Me If You Dare. Det är en helt okey rocklåt, men är kanske inte tillräckligt svängig (lätt-trallad) för att vinna rösterna som behövs. Lite osäkert kort och kanske lite för annorlunda för denna tävling.

03. Janet Leon – Hollow . Det är en lite tråkig ballad som man hört för många gånger förr. Känns inte som passar henne riktigt, och verkligen inte i melodifestivalen. Föredrar något mer upptempo med Janet. Hon måste få rätt låt och tillfälle så sitter den.

04. Ammotrack – Raise Your Hands. Det här är ju en riktigt tung heavy metal låt! Oj vilken skön omväxling med en låt som inte känns anpassad för melodifestivalen. Borde kunna få en hel del hårdrockare att rösta. Borde kunna gå vidare minst till andra chansen om det vill sig och tittarna inte är tondöva eller hatar riktig heavy metal.

05. Josef Johansson – Hela natten. Nja det kanske låter okey, men låten är ju tråkig och ingenting speciellt kul att titta på heller. Har en annorlunda look som nån jobbat lite för hårt med. Känns som en  lite för udda fågel i det där.

06. Linda Bengtzing – Ta mig. Fest Linda är tillbaka med en lite annorlunda låt skriven av Nicke Borg och Jojo Borg Larsson. Får se om det hjälper henne till final den här gången.Lite för svår låt kanske.

07. Ellinore Holmer – En himmelsk sång. Det här är inte helt fel alls och kanske gillas av en del. Vi får se om denna ballad lockar folk till telefonerna och rösta,rösta, rösta. Outsider chans kanske.

08. Anton Ewald – Natural . Det är en modern danslåt som förväntat. Kommer kanske få många röster bara av farten.  Hans  favoritskap är nog klart en fördel den här gången. Sången är inte riktigt perfekt, men håller ganska bra. Vi håller nog varningsflagg för final direkt  på denna trots allt.

Som en liten rolig extranummer kommer prograledarna som bidrag nummer 9 utanför tävlan. De had hittat på sitt gruppnamn vargmust då han gillar must och hon varg och hatar det andra. Lite småroligt iallafall. Komiken lämnar ibland tyvärr en hel del at önska. Men det här var ju lite kul.
De som åkte ur var Janet Leon med balladen Hollow,  I.D.A med rocklåten Fight Me If You Dare och Josef Johansson med lugna Hela natten.

 

De fem som gått vidare till andra omgången är Anton Ewald, Alcazar, Ammotrack, Linda Bengtzing och Ellinore Holmer

Bidrag som går vidare direkt till finalen blir :  Anton Ewald med sin danslåt Natural.

direkt till final går Alcazar.

Sammanfattningen är att efter en tuff delfinal går Alczar och favoriten Anton Ewald direkt till Mellofinalen i Stockholm om 14 dagar den. 8 mars.

Till andra chansen gick Ammotrack och Ellinore Holmer med ny kamp om de sista åtråvärda finalplatserna.