Den sympatiska Linus Svenning och grekiska gudinnen Helena Paparizou till melodifestival-finalen

Foto: ukänd
Foto: Läsarbild.

Andra chansen har man sett mycket varierande ut under åren från Eurovision vinnare till svensk rockbidrag. Hur andra chancen gick kan du läsa om här nu. Förra året var första gången ett bidrag från Andra chansen vann Finalen när låten ”You” med Robin Stjernberg blev Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest i Malmö!

Tidigare andra Chance setts som en startfält konkurrerar om bötten platser i finalen. Och nu har statusen på att hamna i Andra chansen har höjts efter Robin Stjernbergs vinst förra året. Då blev han som bekant den första artisten som har vunnit Melodifestivalen efter att ha gått via Andra chansen. Samt också Jessica Andersson “I did it for love” som blev svensktopp-hit, Jenny Silver “Something in your eyes” som vann Secong eurovision song contest 2011 som är en tävling for fans om det nest beste bidrag som har givet andra chancen bra status.

Andra chancan öppnade med grymma gruppen Ammotrack som sjung bra rock, mellan Linus Svenning följ med med sin sympatiske röst för sin bror. Efter det så var det rapgruppen J.E.M som sjång Lovetrigger med sin snygga scenkoreograf. Efter tre grymma låter, så gick vi vidare med förra årets grymma State of Drama med låten “All we are” som man sjungar med. Efter det var det Ellinor Holmer med sin snygga balladelåten som man kan sovna av, mellan Martin Stenmarck får folket till å få ryssare og ståpels.

Over til kväldens mest grymma og världenkände artist Helena Paparizou med Survivor, som är grym eurovision låt och man sjungar vidare med. Hon har ett snyggt nummer som kan vinna nästa veckas final. Det mest skrämmande bidrag i samklang med metall festival historia grupp Outrigger och låten Echo som avsluter, vilket ar det bidrag som man kan tala om länge eftersom det stadiet deras skrämmer oss och det är för svårt att ställa i melodifestivalsammanhang.

Dueller:

1: Outrigger versus Helena Paparizou

2: Linus Svenning versus Martin Stenmarck

De som tävlade i andra chancen var dessa och plats 5-8:

1. Raise Your Hands – Ammotrack(resultatet ukänd mellan 6.plats och 8.plats)

2. Bröder –  Linus Svenning

3. Love Trigger –  JEM(resultatet ukänd mellan 6.plats och 8.plats)

4. All We Are –  State of Drama (5.plats)

5. En himmelsk sång –  Ellinore Holmer(resultatet ukänd mellan 6.plats och 8.plats)

6. När änglarna går hem – Martin Stenmarck

7. Survivor – Helena Paparizou

8. Echo – Outtrigger