Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tung förlust för Robin Söderling i Franska Öppna

Foto: Wikimedia

Idag 6 juni, på självaste nationaldagen skulle Robin Söderling ut på centercourten Roland Garros i Paris för att spela final i Franska Öppna mot självaste Rafael Nadal.

I 2009 års Franska Öppna eller Les Internationaux de France som det officiella namnet är på denna tennis turnering skrällde Söderling stort då han slog ut Rafael Nadal i åttondelsfinalen med 3-1 i set. Då gick det oerhört bra för Robin och han gick ända fram till final, men förlorade där mot Roger Federer. I år har han gjort samma bravur och tagit sig till finalen. Han slog ut Roger Federer i kvartsfinalen och det var första gången Robin Söderling lyckats överträffa honom på 13 försök. Nu väntade dock Rafael Nadal i finalen.

Söderling började att serva med stort självförtroende och höll jämna steg med Nadal de fyra första gamen. Nadal såg oerhört nervös ut i sitt spel men jobbade upp sig och tog sen över matchen helt och hållet i andra set. Nadal spelade i princip helt felfritt och det var svårt för Söderling att plocka poäng, men han kämpade verkligen in i det sista.

Slutresultatet efter 2h 18min spel:

Robin Söderling  4  2  4

Rafael Nadal       6  6  6